'98 Dodge Dakota Check Engine Error P0340

Feil kode "p0340" i 1998 Dodge Dakota indikerer at det ikke er noe signal blir videresendt fra kamaksel posisjon sensor på kjøretøyet datamaskinen. Dette er en kode som ikke kan ignoreres, og i noen tilfeller, forhindrer at motoren går. The '98 Dakota er designet med enten en 2,5-liters firesylindret motor, 3,9-liters sekssylindret motor, 5,2-liters åtte sylindret motor og en 5,9-liters åtte sylindret motor - alle off som har en kamaksel posisjon sensor. Sted

kamaksel posisjon sensor ligger på distributør for alle motorer beregnet for 1998 Dodge Dakota. Tilgang til sensoren krever at du fjerner distributør cap og distributøren rotor. Kamaksel sensor pigtail kommer gjennom fronten av distributøren og kobles til motoren ledningsnettet over inntaket manifold.
Sannsynlige årsaker
p Det er noen grunner til diagnostisk kode p0340 som skal logges. Hvis den er defekt, blir den ikke svarer til referansesignalet sendes fra kjøretøyets datamaskin. Det er også sannsynlig at det kan være skader i ledningene for cam posisjon sensor. I noen tilfeller er kjøretøycomputer eller distributør på feil og må byttes ut.
Kabling og Sensor Inspeksjon

Koble cam posisjon sensor pigtail fra motoren ledningsnettet og inspisere kobler for hver korrosjon eller skade. Hvis kontakten er i god stand, kontrollerer motstanden i føleren. Dersom det er mindre enn fem ohm for motstand i jorden krets (sort og lys-blå tråder), så er det en kortslutning i jordingskrets av sensoren. Med tenningen på, teste for å sikre at sensoren er koblet til strøm. Koble et voltmeter til den lilla og hvit ledning. Hvis det er mer enn fire ohm, det er en kortslutning i forsyning wire som må fikses.
Distributør Inspection
p Som sensoren er en del av tenningen distributør , er det nødvendig å inspisere fordeleren også. Kammen sensoren kjenner posisjonen til kamakselen ved hjelp av en puls-ring bundet til distributøren. Fjern cam posisjon sensor og inspisere puls ring for eventuelle skader. Hvis pulsen ringen er skadet, må distributøren byttes ut.
Løse Feilkode "P0340"
p Hvis alle ledninger har sjekket ut god og pulsen ring innenfor distributøren er i god form, er det sannsynlig at cam posisjon sensor selv er defekt og må skiftes ut og problemer koden fjernet. Hvis du skifter ut kamaksel sensoren ikke løser problemet, ligger problemet i bilen datamaskin, som enten må blinket med ny programvare fra en forhandler eller deler butikken, eller erstattes.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68553.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer