Årsaker til P0330 Knock Sensor

The knock sensor er vanligvis plassert på motorblokken og i hovedsak lytter etter feilaktig forbrenning når motoren er i gang. Motor knock, eller gnist knock, støy opprettes når forbrenningsprosessen er uregelmessig eller unormal. Kode p0330 indikerer at knock sensor har plukket opp en frekvens utenfor fabrikkinnstilt frekvensområdet for brennkammeret. Datamaskinen bruker informasjon fra knock sensor for å justere motoren tenning timing å holde forbrenningen i sikker sone av drift. Generelt, når knock sensor koden er satt, vil datamaskinen sette motoren i limp mode for å hindre skade på motoren. Ignition Systems

tenningssystemet består av tennplugger, plugg ledninger, tennspolen, distributør cap og distributør rotoren. Noen biler har en tenning coil, og gnisten er distribuert av distributøren. Biler uten en distributør inkluderer enten en coil pakke setup, der plugg ledninger er koblet direkte til spolen pack, eller en spolen over plug setup, der hver tennplugg har sin egen spole pakke og det er ingen plug wire. På kjøretøy uten en fordeler, er den gnisten timing styres i sin helhet av datamaskinen. Hvis noen av tenningskomponentene er slitt eller defekt, kan gnisten være uberegnelig, forårsaker gnist knock og innstillingen av kode p0330. Hvis tennspolene på noen av de tre systemene er defekt, vil det føre til gnist knock, som vil sette kode p0330.
Distributør System

distributør roteres i synkronisere med motoren kamakselen. Hvis distributør timing er forskjøvet, vil gnisten ikke leveres på det optimale tidpunktet, forårsaker forbrenning skal skje når stempelet er fortsatt i prosessen med komprimering eller eksos hjerneslag. Dette forårsaker ikke bare gnist banke, men kan være svært skadelig for motoren ventiler og stempler. Hvis terminalene på distributør cap eller distributør rotoren er slitt, vil den nåværende overført fra coilen til pluggen ledningen bli dramatisk redusert. Når uriktig strøm levert til tennpluggen, vil gnisten ikke være sterk nok til å skikkelig lage forbrenning.

Tennplugger og ledninger

Ta ut og sjekk enkelte tennpluggen og inspiser den for slitasje på bakken stroppen og midtelektroden. Hvis tennpluggen er utslitt eller skadet på annen måte, vil motoren ikke får riktig gnist, noe som vil skape gnist knock. Hvis tennpluggene nylig har blitt endret, er det også mulig gnistgapet er angitt feil, noe som vil hemme forbrenningsprosessen. Inspisere hver enkelt plug wire for sprekker i ledningen belegg eller støvel. Hvis plugg ledninger ikke er riktig plassert og krysser hverandre, kan dagens hoppe fra en ledning til den andre, slik at tennpluggen å skyte på feil tidspunkt.
Luft og drivstoff levering

Feil drivstoff levering, kan enten det er fra tette injektorer, en svak drivstoffpumpe, en tett drivstoff filter eller skade på en bensinslange, alle resultere i mindre drivstoff komme inn i forbrenningskammeret. Når luft og drivstoff blandingen er av, vil forbrenningen være uberegnelig. Sjekk under bilen for eventuelle lekasjer og kjøre drivstoff-injektor renere å bidra til å rydde opp drivstoffilteret og drivstoff innsprøytningsventilen. Det kan også være en god idé å erstatte brennstoff-filter, fordi det er generelt billig. Hvis det er en mangel på luft inn i motoren, vil det være for mye drivstoff for mengden luft. Kontroller luftfilteret ved å holde den opp mot lyset. Hvis lyset er ikke synlig gjennom papiret media, må den byttes ut.
Knock Sensor og Kabling

Før du setter knock sensor, inspisere knock sensor ledninger. Hvis ledningene er brent eller skadet av veiforhold, kan datamaskinen motta unøyaktig informasjon. Inspisere terminalene på både knock sensor og ledningsnettet for korrosjon eller skader. Hvis ingenting til dette punktet har korrigert koden skyld, erstatte knock sensor.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68541.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer