Hvordan sjekke ladesystemet på en 1990 Honda Civic EX

Mange uerfarne gjør-det-selv-mekanikk og enda noen profesjonelle mekanikere mener at testing av et ladesystem innebærer bare sondering batteriet og se etter 14-eller-så volt. Dette er ikke tilfelle, men som 1990 Civic elektriske system krever en perfekt balanse av både spenning og forsterkere for å holde det hele i gang og fortsatt lade batteriet. Et annet vanskelig situasjon i å teste din Civic ladesystem søker riktig belastning på systemet. Dette krever et spesielt verktøy kalt en dynamo tester med integrert karbon haug. Du kan leie dette verktøyet fra noen auto deler butikker for bare et depositum. Du trenger
multimeter
Dynamo tester med integrert karbon hoper
Vis flere instruksjoner
en

Inspiser ledningsnettet på baksiden av dynamoen. Kontroller at den er koblet til generatoren sikkert og ikke brutt eller sprø. Hvis det er noen skade, må du bytte sele.
2

Start motoren og la den gå på tomgang til den når normal driftstemperatur, omtrent halvveis opp temperaturmåleren. Vri tenningen til "Off" posisjon.
3

Koble ledningsnettet fra baksiden av dynamoen. I ledningsnettet, finn den svarte ledningen med en gul stripe, bruke positiv ledelsen av et multimeter for å sondere pin den kobles til. Trykk på negative multimeter ledningen til bakken terminal på batteriet. Kontroller at spenningen som vises på multimeter er minst 10,5. Hvis det ikke er spenning eller det er mindre enn 10,5, sjekk sikring nr. 14 i dashbordet sikring panel og erstatte den etter behov. Hvis sikringen ikke er gått, inspisere den svarte ledningen med en gul stripe for defekter. Hvis spenningen er 10,5 eller høyere, går du videre til neste trinn.
4

Slå av alt tilbehør. Skyve den positive multimeter sonden til den positive pol og den negative bevege sonden til stiften i selen koblet til den hvite ledningen med en gul stripe. Instruere en assistent for å starte motoren. Se etter minst 10,5 volt på multimeter skjermen. Hvis det er minst 10,5 volt, går du videre til neste trinn. Hvis spenningen er lav eller ikke-eksisterende, sjekk den hvite ledningen med en gul stripe for en pause, kutt eller kort. Reparere ledningen og test på nytt. Hvis det ikke er noen feil i ledningen, har den elektroniske styreenheten testet, slik det har sannsynligvis sviktet.
5

Slå frontlysene på og se for multimeter for å slippe til 0 volt. Hvis det synker til 0 volt, går du videre til neste trinn. Hvis det fortsatt er spenning, inspisere den hvite ledningen med gul stripe for defekter. Reparere eventuelle feil i wire og test på nytt. Hvis tilstanden foreligger etter reparasjon eller var det ingen feil i ledningen, har ECU testet, slik det har sannsynligvis sviktet.
6

Slå av motoren og la Civic å sitte inntil motoren er kjølig å ta på. Koble den positive (rød) kabel av en dynamo tester med integrert karbon haug, også kalt en dynamo belastning tester, til den positive batterikabelen, den ene med "+" over den. Koble den negative (svart) kabelen fra dynamo tester til minuspolen, den ene med en "-". Over det
7

Start motoren og har en assistent øke motorturtallet til 2000 rpm. Sett dynamo testeren å teste volt og slå på testeren "Load"-funksjonen. Kontroller spenningen lesning, det må ikke være mindre enn 12 volt. Hvis det er mindre enn 12 volt, må du bytte dynamo.
8

Slå dynamoen tester for å måle strømstyrken, med "Load"-funksjonen fortsatt på, og instruere en assistent til å holde turtallet på 2000 rpm. Les strømstyrken nivået på dynamoen tester. Det riktige lesning for dette dynamo er omtrent mellom 40 og 30 ampere. Hvis dynamoen ikke er innenfor spesifikasjonen, må du bytte dynamo.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68500.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer