Hva er en Fouled Sparkplug

Lese en tennplugg er mekaniker tilsvarer lese teblader - eller, hvis du virkelig følelsen gamle testamente om det, geit innvoller. Sistnevnte analogi er trolig den mest apt, siden trekke en plugg er en av de beste måtene å vurdere din motorens indre tilstand kort for å rive den opp helt. Men vær advart: Du kan ikke liker hva spådom lover. Spark Plug Basics

En tennplugg er en slags avmålt elektrisk feil på samme måte en forgasser er en avmålt drivstofflekkasje. Tennpluggen har tre grunnleggende trinn: en midtelektrode eller "spiss" som er koblet til tennspolen, keramisk termisk isolator som omgir tuppen og en første stropp forbundet med tenn-plugglegemet og bøyd slik at den kommer innenfor en brøkdel av en tommers av spissen. Legemet av tennplugg trådene inn i topplokk, som fungerer som en jord, positiv energi som strømmer gjennom tuppen hopper over gapet mellom den og bakken stropp i form av en gnist. Denne gnisten antenner luft /drivstoffblandingen, og ting går boom.
Basic Fouling

Fouling kommer i to grunnleggende typer, enten en forurensning broer gapet mellom spissen og bakken stroppen, eller det strøk tips eller rem til det punktet pluggen slutter å virke. Bridging er en vanlig feil, og kan påvirke forbrenningen på noen måter. Hvis materialet helt bro, så har du ingen gnist overhodet. Dersom materialet som bygger seg opp i spalten er ikke elektrisk ledende, så det vil enten redusere gnist eller eliminere den helt. Hvis det er ledende, så gnist gap kan vokse så liten at den resulterende gnisten ikke klarer å tenne blandingen.
Carbon, Olje og Metal Fouling

Mye av tennplugg begrodd ut som olje inntrenging inn i sylindrene. Olje lekker inn i sylindrene vil holde seg til hot plug, deretter raskt brenne bort og la en kull-lignende karbon innskudd. Ettersom dette innskuddet vokser tykkere, kan ekstra olje eller kanskje ikke helt carbonize, snu innskudd til en klebrig, svart klump av goo. Dette klump vil etter hvert bygge bro eller minske gapet og interrupt ledningsevne. Metal begroing skjer etter alvorlig detonasjon når varmen i sylinderen smelter dine stempler og sender smeltet aluminium flyr rundt og holde seg til noe varmt.
Diagnose og reparasjon

Fouled gnist plugger er lett å diagnostisere - bare trekke en ut og ta en titt. Men dette er en sak der bare å identifisere og rengjøring eller utskifting av funksjonsfeil komponenter er ikke nok. Du må finne ut hvorfor det foulet i første omgang. Olje begroing skjer vanligvis som følge av lekkasje ventil tetninger, men kan manifestere seg som dunke eller pinge når karbon innskudd begynner å gløde rødglødende og pre-antenne drivstoff blanding. Hvis du har metall begroing, så du definitivt trenger å finne årsaken til detonasjon som forårsaket det, metall begroing er vanligvis den siste advarselen du får før noe virkelig dyrt ender opp med et virkelig stort hull i den
.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68462.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer