O2 Sensor Test Prosedyrer i en 2002 F-150

The 2002 Ford F-150 bruker fire oksygen (O2) sensorer. De er nummerert ved siden av motoren de befinner seg på, og referert til som "bank". Passasjeren side er bank 1 og førerens side er bank 2.. Hver bank har en sensor mellom eksosmanifolden omformer og den ene etter den omformer. Den oksygen-sensor måler den fri oksygen til stede etter at forbrenningen har funnet sted i løpet av sylinderne. Datamaskinen bruker denne informasjonen til å finne den riktige drivstoff blanding. Du trenger
kode skanner og tilhørende kode dechiffrere ark.
Voltmeter
Vis flere instruksjoner
en

Plug koden scanner inn i on-board diagnose ( OBD) port plassert under dashbordet til venstre for rattstammen. Vri tenningsnøkkelen til "på"-posisjon uten å starte motoren.
2

Trykk på "Read"-tasten på skanneren. Lag et notat av kodene som vises. Krysshenvis koden med koden sheet for en forklaring av koden. Koden identifiserer hvilken av de fire oksygen sensorer har en uregelmessig signal.
3

Sjekk sensorene individuelt med et voltmeter. Koden scanner vanligvis gir nok informasjon til å utlede hvilken føler har sviktet, men kan sensorene bli kontrollert manuelt med en hjelper. Hver sensor har en rund stikkontakten. Når du holder pluggen slik den blir vist fra selen til sensor side, innkallingen er det fire ledninger. Finn toppen av pluggen, som i dette tilfellet er låseklipset. Dette er den øverste. Leser fra venstre til høyre, er de to øverste nummerert 1-2 respektfullt, og det samme for den nederste 3-4.
4

Koble den svarte voltmeter fører til god jord og bruke den røde ledningen med ledningen probe å pierce nummer 4 ledningen -. nedre venstre ledning
5

Start lastebil og la den varmes opp tilstrekkelig til å forårsake sensoren for å gå inn i lukket sløyfe. Har hjelperen holder 2500 rpm mens du observere voltmeter. Spenningen skal være kontinuerlig stigende og fallende med minimum spenning er 250 mV og maksimum 800 mV. Det bør være varierende mellom tre til fem ganger per sekund. Hvis det er lite eller ingen endring i spenning, er sensoren dårlig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68450.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer