Hva kan gjøre en Motor Kast en Rod?

Tilbake i dag, "kaste en stang" i en bilmotor var langt mer vanlig enn nå. I moderne motorer som er skikkelig vedlikeholdt og ikke misbrukt, har en kastet stempelstang i normale kjøreforhold bli ekstremt uvanlig. Likevel, når det skjer, er det en katastrofal hendelse som vanligvis krever en større overhaling, hvis ikke en helt ny motor. En stempelstang "kastes" når den skilles fra dets tilkoblingspunkt, enten på stempelbolten på toppen av stangen eller i bunnen av stangen hvor den bærende stang er festet til veivakselen. Forhold som fører til en kastet stang er ikke subtil eller mangefasettert. I de fleste tilfeller, er årsakene til en kastet stang begrenset til noen få store feil. Oljetrykk
p Det er bare to grunner til at en motor skulle ha oljetrykk lav nok til å kaste en stang. Overdreven slitasje i svært høy kjørelengde biler kan systemisk lavere oljetrykk nok til å forårsake en stang peiling å spinne ut av sin lagerhette på veivakselen på grunn av friksjon fra mangel på smøring. Når dette skjer, løsner stangen fra veivakselen og, avhengig av om det skjer på upstroke eller nedoverslag, enten knuser den frigjorte stempel inn i topplokket eller støt i et hull i motorblokken. Den andre grunnen til lavt oljetrykk er, vel, ingen olje i veivhuset. En varsellampe på dashbordet skal gi deg beskjed når ting blir så desperat. En olje trykkmåler for å gi deg en kontinuerlig avlesning er en bedre enhet for tidlig varsling. Kontrollere olje regelmessig -. Enda bedre
Revved Out

Over-ruse en motor utover sine konstruerte grenser kan føre stangen, peiling eller gripestiften til å mislykkes fra overdreven stress og varme. Dette er vanskelig å gjøre i gjennomsnittlig kjøretøy med standard fabrikk oppsett fordi de fleste har «rev begrenserne" for å hindre det. Men motorer modifisert for konkurranse eller bare høy ytelse street drift er i stand til å sette rpm er langt nok inn i den røde lenge nok til å spontant kaste interne komponenter.
Valve Failure

En ødelagt inntak eller eksos ventilen kan slippe inn i stempel. Hvis motoren fortsetter å gå, herjer den løse ventilen mekanisk kaos i sylinderen, pulverisere leder av stempelet og resulterer i en kastet stangen fra brekkasje ved håndleddet pin.
Muttere og bolter

Støttelager som fester stempelstangen til veivhuset er vedlagt i caps sikret med høyt moment muttere og bolter. Muligens kan noen mutter og bolt skrudd sammen løsne med alder eller hvis de ikke er skikkelig strammet til å begynne med. Det er definitivt ikke den første til å mistenke, men en gang i blant, disse nøtter fungerer løs og slipp peiling som deretter kaster stangen. Det kan også skje hvis noen gjenoppbygge en motor velger å gjenbruke tidligere lagerhette bolter og muttere som allerede er overbelastede av Momentflytting og alder. Nye stang lagrene skal alltid monteres med ny maskinvare.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68426.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer