Hvordan diagnostisere Brake Proportioning Valve Failure

Bremsen proporsjonering ventilen på en automotive kjøretøy serverer en svært viktig funksjon i bremsesystemet. Kjøretøy med skivebremser foran og bak trommelbremser har proporsjonering ventiler nederst på bremsen linjen mellom fremre og bakre bremser. Et målesystem i ventil, som består av en liten og stor ventil og en fjær, styrer trykket mellom de fremre og bakre bremser under plutselige og nødbremsing. Ventilen begrenser bremsevæske press til de bakre sko for å unngå fengsel. Diagnostisering en sviktende eller defekt proporsjonering ventilen krever kjøretøyets eier å se på noen bestemte komponenter og observere noen uvanlig bremseegenskaper. Du trenger
Bremsevæske
Floor jack
Jack står (4)
Brake linje skiftenøkkel
Paperclip
Vis flere instruksjoner
1 < p> Slipp nødbremsen helt. Kjøre bilen som vanlig og gjør flere stopp, både enkle stopper og faste seg. Hvis bremsen lyser på dashbordet, dra over når det er forsvarlig og unsnap master sylinder væske reservoaret cap ligger nær brems booster. Fyll tanken med bremsevæske til den øvre grensen og sett på lokket. Fortsett å kjøre, og notere eventuelle sponginess i bremsepedalen som aktiverer dash lys - dette betyr vanligvis luft i bremseslanger og er relatert til proporsjonering ventil
2

Drive bilen og utføre flere. medium og hard stopper etter at du har fylt master sylinder. Bruk et område, for eksempel en parkeringsplass, for å utføre disse øvelsene. Har en assistent se deg mens du fast bruke bremsene flere ganger, simulere en nødsituasjon panikk stopp. Hvis bakhjulene låse opp en eller annen grunn, mens forhjulene sving og brems normalt, kan du anta at proporsjonering ventilen ikke fungerer å avlaste presset på bakbremsene.
3

Shift bilen inn i "Park" for en automatisk eller "nøytral" for en standard girkasse. Løsne nødbremsen. Løft bilen med et gulv jack og sted to bukker under fremre del av rammen og to bukker under den bakre rammen. For eldre kjøretøy, vil bremsen proporsjonering ventilen være plassert under kjøretøyet, vanligvis festet til siden chassisrammen eller til et gulvpanel støttebrakett. På nyere biler, se etter proporsjonering ventil nær master sylinder. Det kan sitte på siden eller under master sylinder og vil ha et inntak linje fra master sylinder og en stikkontakt linje som deler seg i et T-blokken som ruter linjer til de foran og bak bremser. Se etter lekkasjer ved inntak (motorsiden) brake line der den kobles til ventilen og bakbremsen linje som kommer ut av ventilen. Stram bluss nøtter med en brems linje skiftenøkkel.
4

Kontroller at bremsen sensor ledning har en stram, ren tilkobling til sensor tips. Undersøke proporsjonering ventilhuset for eventuelle lekkasjer, noe som indikerer en slitt eller blåst segl. Fjern det lille gummi sopp enhet som sitter på hodeskruen oppå proporsjonering ventilen. Hvis interiøret er rustne, betyr det at stempelet kan bli beslaglagt i hatten skrue, slik at vann å ruste innsiden av ventilen.
5

Sett en binders i det lille luftehullet på hetten skruen og legge press på den. Har en assistent starte motoren og bruke bremsene veldig hardt. Bindersen bør presse oppover fra 1/32 til 1/16 av en tomme som et resultat av den plutselige trykk. Hvis bindersen ikke beveger seg i det hele tatt, betyr dette at proporsjonering ventil stempelet er frosset fast inne i hetten skrue. Erstatte proporsjonering ventilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68339.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer