Slik feilsøker a Half Shaft

Half sjakter, også kalt mellomliggende sjakter, tjene som koblingspunkt mellom trans-akslingen (transmisjon) og drivhjulene. De vises på forhjulsdrevne biler, og blir noen ganger brukt på bakhjulsdrevne biler med uavhengig fjæring. To halve aksler sitter på hver side av forhjulsdriften overføring, med noen halv aksler lengre enn andre, avhengig av byggeform av overføringen. De inneholder koblingspunkt på indre og ytre CV (konstant hastighet) ledd, og noen ganger er støttet av en operatør bolig og stativ peiling. Halvparten sjakter vise en rekke feil varselsignaler om at en bil eieren kan oppdage, ved hjelp av noen testprosedyrer og observasjoner. Du trenger
Floor jack
Jack står
Butikk lys
Rags
Vis flere instruksjoner
en

kjøre bilen gjennom en normal rekkevidde av hastigheter, akselererer og bremser. Oppmerksom på eventuelle vibrasjoner i chassiset planken, eller en vibrasjon følte i rattet. Vibrasjonen vil bli mest uttalt på akselerasjon fra en død stoppe. Den sannsynlige årsaken, forutsatt at CV leddene er i god stand, vil peke på overdreven slitasje i halv aksel transportør eller stativ peiling.
2

Lytt for en "klunk" når man setter overføring velgeren i fremover eller revers. Årsaken vil mest sannsynlig være de indre eller ytre CV leddlagrene, der de kobler med halve akselen. Dersom halvparten akselen har en gummi demper, spjeldet kan deles, revet eller delvis frakoblet, forårsaker overdreven lek.
3

Lytt etter en summende lyd når du kjører gjennom alle hastighetene, men spesielt under akselerasjon fra lav til middels hastighet. Det kan også være en metallisk growling eller swishing lyd, som det av en mislykket peiling sliping innenfor en bærende rase.
4

Hev bilen med et gulv jack høy nok til å plassere to bukker under den bakre ramme og to bukker under den fremre rammen. Ta en butikk lys under kjøretøyet og inspisere begge halv aksler, der de blir til de indre og ytre cv ledd. Hvis en aksel har en holderhuset, noen ganger kalt en "oppheng" merker festeboltene på hengeren, for å se om de mangler eller er ødelagt. Holderhuset skal justeres riktig og har ingen lek, full støtte for den halve akselen.
5

Se etter indikasjoner på kastet og sprutet fett i halv aksel tilknytningspunkter til de indre og ytre cv ledd. Grease vises på trans-Akselhuset, brannmur eller på sjakter og CV joint støvler. Undersøke CV joint støvler for noen tårer, eller løse boot klemmer. De ytre CV joint boot og lagermontering vil vanligvis slitasje og mislykkes først, så sjekk begge de ytre CV joint støvler. Tørk av støvlene ned med filler og undersøke dem nøye. En revet boot vil tillate vann og smuss å forurense lageret, forårsaker overdreven slitasje.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68335.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer