Bad Svinghjul Symptomer

Koblinger er komplekse mekanismer og kan svikte i en rekke måter. Den vanskeligste delen om feilsøking clutch problemene er at flere forskjellige typer svikt kan manifestere lignende symptomer. Diagnosen er ikke akkurat rulle terningen, men det absolutt krever nøye observasjon og en viss forståelse av mekanismen. Slipping

Den vanligste av clutch problemer er vanligvis ikke i svinghjulet, det er i clutch forsamlingen selv. Alle klørne til slutt slites ut og begynne å skli, men det er ikke problemet. Å tillate en clutch å skli overdrevent vil påvirke din svinghjul på samme måte som ridning bremsene vil påvirke dine plater og rotorer, det vil overopphete metall, svekke, deformere og knekke den. Selv glidning på grunn av olje, fett eller vann forurensning kan skade svinghjulet. En myk pedal og en utsettelse av engasjement etter løslatelse er de grunnleggende tegn på glidning.
Clutch Drag

Clutch dra er det motsatte av glidning, et fenomen som oppstår når clutchen ikke klarer å slippe helt. Clutch drag vil føre til at clutchen forsamlingen til å forbli nærmere turtall under giring. Dette vil starte ut som mild sliping ved forskyving og kan til slutt resultere i en manglende evne til å engasjere seg i første gir når du starter. Clutch dra er ikke et resultat av svinghjul svikt i seg selv, heller, svikt i pilot peiling eller foringen i svinghjulet eller veivakselen forsamlingen vil føre til at clutchen til å dra og nekter å fullt løsne.

Pulsation

Fordi svinghjul og clutch samlinger er lik i funksjon til skivebremser forsamlinger, vil de også viser lignende symptomer etter warpage. En viss mengde varping eller «løpe ut» er normal, et resultat av konstant oppvarming og avkjøling. Det er ingen hard og rask linje mellom svinghjulet med et akseptabelt løp ut, og en som er bare vridd, den forskjellen er i symptomer. En skjev svinghjul vil føre til en stadig forverring pulsering i bremsepedalen, ledsaget av en forbigående stigning og fall i motorturtall i senere stadier av fordreining.
Chattering

Clutch klapre er et vanlig problem, og det kan oppstå fra en rekke feil i sammenstillingen. Clutch skravling er hva som skjer når clutch "hopper" på svinghjulet, raskt gripe og slippe stedet for å engasjere jevnt. Clutch skravling kan komme fra brent eller glassert clutch platen friksjon materiale, en slitt pilot peiling eller foringen, eller skadet eller forvrengt clutch plate. Spor i svinghjulet og manglende eller ødelagte svinghjul styrepinner kan også føre til skravling, men svinghjul-relaterte symptomer også etterligne symptomene på en dårlig motor mount.
Dual svinghjul Problemer

En to-masse svinghjul er en todelt enhet. En mindre diameter svinghjul til motoren og sitter inne i en trommel-brems-aktig ytre svinghjulet. Den mindre svinghjul engasjerer den større via et sett av fjærer. Denne konstruksjonen tilbyr en bit av bufring mellom motor og girkasse for å forbedre glatthet under clutch engasjement. En sviktende dual svinghjul vil først rasle når deprimerende eller slippe clutchen, og deretter fortsette å vise symptomer som ligner på clutch skravling selv etter full engasjement. Denne feilen vil typisk skje i løpet av første engasjement og mens skiftende gjennom de lavere girene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68329.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer