Hva er farene ved å kjøre med et dekk boble?

Dekk kan mislykkes i en rekke måter, noen mer forutsigbare enn andre. Generelt sett er dekkfeil et resultat av enten slitasje eller skade i løpet av plikt, men noen ganger kan det skyldes en feil på dekk montering av anlegget. Kjøring på et dekk boble er akkurat som å kjøre på en ballong, før eller senere, det kommer til pop. Tire Basics

Dekk er ikke laget av et enkelt stykke gummi, heller, de er sammensatt av flere lag eller ark limt sammen med lim. Under normale forhold, holde disse lagene limes sammen for livet av dekkene og handle for å forsterke hverandre. Imidlertid vil ply separasjon tillate dekktrykket å presse ut på den tynne ytterste laget, og skaper en boble.
Defekt Bobler

Tro det eller ei, en viss mengde ply separasjon er ikke uvanlig, spesielt med nye dekk. De lim som brukes til å lime dekkene er svært følsomme for miljøforhold og forurensninger, det er hva som seks måneder til ett år "produsenten defekten" garantien er ca. Den første boble kan være meget liten, men vibrasjon og bevegelse vil til slutt føre til at boblen til å vokse. Før eller senere boblen vil vokse seg stor nok til å skape vibrasjoner.
Skade Bobler

Defekte bobler vil vanligvis vises innen seks måneder dekkets installasjon på bil. Etter det, er en boble sannsynlig et resultat av skade på dekket. Treffer store jettegryter eller fortauskanter vil plassere en skjærspenning på dekket, slik at utvendig lag til å skille fra den indre lag. Under-oppblåst dekk og dekk med svært korte sideveggene er mer utsatt for støtskader enn større og skikkelig oppblåst dekk. Store, tunge hjul vil også øke oddsen for slagskader fordi hjulets masse hammers på dekket under en innvirkning.
Konsekvenser

boblen kommer til å sprekke før eller senere, og når den gjør det er en god sjanse for at du vil oppleve en komplett utblåsning. Blåse bobler kan skje når som helst, men er mest sannsynlig å gjøre det i høye hastigheter når dekket er varmt og beveger seg svært raskt. Bruk fantasien om hva som vil skje under til bilen under en high-speed utblåsning. En bak-hjulet utblåsning kan vise seg catchable, men en front dekk utblåsning vil nesten helt sikkert føre til rask oppbygning og sannsynlige tap av kontroll. Bubble-indusert vibrasjon vil også raskt slites ut støtdempere, fjærer og kontroll arm foringer. Hjullagre er ikke spesielt glad i konstant vibrasjon, heller.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68320.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer