Tegn og symptomer på Fan Clutch Failure

For å unngå skader fra varmen opprettet av forbrenningsmotor, produserer bildeler passe biler med et kjølesystem som bruker en væske til å trekke varmen fra motoren; væsken er deretter til en radiator for avkjøling, hvor en stor vifte sitter bak radiatoren for å bidra til å trekke varme fra kjølemiddelet. På noen biler, spinner motorens Serpentine beltet viften, i motsetning til blir drevet av det elektriske anlegget. En clutch regulerer viftens hastighet, øker det og redusere det etter behov. Når dette clutch svikter, er det fire viktigste tegn og symptomer du kan observere. Typer Fan Koblinger
p Det er to typer fan klørne på moderne biler: termisk og ikke-termiske. En termisk fan clutch bruker en fjær som utvides når luftstrømmen fra radiatoren er varm. Dette voksende spring resultater fører til viften for å spinne raskere avkjøling av fluidet i radiatoren. Når luftstrømmen fra radiatoren kjøler av, synker våren kontraktene og viftehastighet.

En ikke-termiske fan clutch fungerer utelukkende basert på turtallet. Avgitt av denne type kopling er å opprettholde hastigheten på viften - typisk et maksimum på 1.200 til 2.200 rpm. Som motorens turtall øker, løsner clutchen sakte for å beholde den foreskrevne viftehastighet. Når motoren går på tomgang, engasjerer fan clutch fullt for å maksimere viftehastighet.
Overoppheting

Overoppheting er den første og mest åpenbare, logger av fan clutch svikt i kjøretøyet. Hvis viften clutch ikke ordentlig i lås når motoren temperaturen øker eller turtallet synker, kan det ikke trekke varme fra kjølevann rask nok. Dette resulterer i varm kjølevæske lage sin vei tilbake inn i motorblokken, forårsaker overoppheting av motoren. Avhengig av alvorlighetsgraden av clutch svikt, er frekvensen der bilens motor overopphetet kan variere.
Over-Cooling

Over-kjøling annet tegn av en mislykket fan clutch. Denne situasjonen oppstår når viften clutch forblir fullt engasjert, og selv når motoren temperaturen er lav eller motorens turtall øker. Dette fører til viften for å trekke all varmen fra kjølemiddelet, noe som resulterer i at motoren er igjen under dens angitte driftstemperatur. Denne første symptomet på denne saken er dårlig motorytelse og senket drivstofføkonomi, den andre symptom er kjølig luftstrøm fra varmeapparat vents, selv med varmeapparatet på sitt høyeste innstilling
Alvorlig støy under akselerasjon
.

Hvis fan clutch er ment å løsne når motorens turtall øker, for å hindre overdreven vindstøy fra viften - en susende lyd fra under panseret. Når clutchen svikter og forblir i fullt engasjert posisjon til enhver tid, vil du høre dette høyt susende lyden kommer fra under panseret. Dette er vanligvis ledsaget av alvorlig over-kjøling.
Sakte eller Nei Vifte rotasjon
p Hvis kjøleviften er clutch svikter og er fortsatt fullt frikoblet, betyr det ikke har friksjon nødvendig å spinne viften ved sin korrekte hastighet, eller i det hele tatt. Du kan oppleve redusert viftestøy fra motorrommet, men den mest åpenbare tegnet er at viften knapt beveger seg, eller beveger seg ikke i det hele tatt, over hele turtallsregisteret. Alvorlig overoppheting følger ofte treg viftehastigheter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68272.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer