Klimaanlegg Symptomer

The klimakontroll i en bil er det systemet som justerer luft retning, temperatur og fuktighet inne i førerhuset på kjøretøyet. Foruten en trøst funksjonen, er klimaanlegg også en sikkerhetsfunksjon grunn av tine og luftfuktingsanlegg evne. Visse symptomer når det er et problem med klimaanlegg. Kjøleeffekt
p Hvis klimaet kontrollen ikke er kjøling inne i bilen ordentlig, er det et tegn på mulig funksjonsfeil. Kompressoren kan ha et lavt kjølevæske nivå eller for mye kjølevæske. Dersom kjølevæsken er lav, vil den termiske utvidelsen ventilen være varm eller varm å ta på. Legge kjølevæske vil korrigere dette symptomet. For mye kjølevæske forårsaker kompressoren til å lage en høy lyd, som om det er å jobbe hardere enn vanlig. Bilen klima kontroll vil fungere godt en stund, så fungere dårlig den neste når kompressoren overladet. Fjerne noe av kjølevæsken vil løse dette problemet.
Kompressor Clutch

En kompressor clutch er enheten som overfører kraften fra motoren til kompressoren med et belte og trinse montering. Clutchen stopper og starter kompressoren for å styre strømmen av kjølemiddel, i sin tur å styre temperaturen inne i bilen. Bilen vil ikke blåse luft inn i førerhuset når kompressoren clutch har sviktet. Sjekk tomgangsskiven og belte først for å sikre at de har blitt skrudd ordentlig til. En serpentin belte kan strekke og slitasje over tid, så sørg for at beltet er ikke problemet før du sjekker kompressoren clutch. Fjern beltet og skru trinsen på forsiden av kompressoren. Hvis kompressoren gjør en skrapelyd når du slår skivene, er kompressoren clutch trolig den skyldige.
Kondensator

Kondensatoren i klimaanlegget fungerer som en radiator for kompressoren. Den skyver varm kjølevæske gjennom en serie av rør, slik at kjølevæske kan kjøles. Når det er et problem med kondensatoren, vil luften blåse inn i førerhuset på bilen, men luftstrømmen vil være lys selv når klimakontroll knappen er plassert på høy innstilling. En støy vil også utvikle dersom finnene på kondensatoren er rørende rør eller hoveddelen av kondensatoren. Kondensatoren kan også vibrere overdrevet når dette symptomet utvikler seg. Noen ganger blader, skitt, søppel eller veien rusk kan feste til forsiden av kondensatoren, blokkerer luftstrømmen og skaper dårlig kjøling i bilen.
Tank

tank for klimakontroll system holder kjølevæske eller kjølemiddel. En del av denne klimakontroll komponent filtrerer også ut forurensninger og fjerner all fuktighet bygget opp inne i kjølevæske. De fleste problemer med denne tanken kommer i form av tresko. Hvis det er en tette i det flytende tank, vil varm luft blåses ut av åpningene og inn i førerhuset på kjøretøyet. Frost kan også utvikle seg på bunnen av tanken. Når for mye fuktighet er i tanken, kan luftstrømmen inne i førerhuset endre seg fra kalde til varme i løpet av fem til ti minutter av normal drift.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68185.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer