Hvordan diagnostisere en automatisk girkasse som starter i tredje

Automatiske bil sendinger fjerne behovet for manuell giring med automatisk giring når den riktige motoren og bilens hastighet er oppnådd. I motsetning til manuelle girkasser som nedgiring ved direkte brukerkontakt, automatisk girkasse gire ned ved hjelp av en guvernør, eller elektronisk system, som forteller overføring hvor fort bilen går. Defekte komponenter ansvarlig for nedgiring kan resultere i en sending starter ut i et gir høyere enn første. Dette er først og fremst preget av en langsom take-off med merkbare tap av motorkraft. Du trenger:
Rag
automatiske transmisjoner
On-board diagnose scanner (valgfritt)
Auto reparasjon manuell
Kombinasjonsnøkkel satt
Drensvannsoppsamler
Show Flere Instruksjoner
en

kjøre bilen ved 25 km /h hvis mulig. Forsøk å manuelt skifte overføringen ved å skifte fra drivhjulene til andre eller lavt gir. Hvis bilen ikke nedgiring, er en ventil kropp, band justering eller overføring pumpe problem stede og mest sannsynlig på grunn av feil justerte band eller blokkerte væske kanaler. Hvis bilen ikke gire ned, har overføring guvernør eller skift solenoids mislyktes.
2

Sjekk den automatiske overføring væske nivå ved å fjerne peilepinnen, tørk det en gang med en fille, deretter erstatte det og trekke det ut igjen å nøyaktig bestemme nivået. Hvis den automatiske overføring væske er lav, legger væske i henhold til produsentens anbefalinger. Lav girolje vil ikke tillate overføring å skifte normalt.
3

Plasser en liten dråpe overføring væske på en hvit klut eller tørkepapir ved siden av en dråpe frisk automatgir væske. Hvis fallet fra overføringen lukter brent eller er betydelig mørkere enn den friske for automatisk transmisjon, er en væske forandring er nødvendig. Brent væske med massevis av materialet i det kan indikere brent interne clutcher, noe som nødvendiggjør en motor gjenoppbygge. Se etter en tett ventil kroppen også.
4

Scan for koder ved hjelp av en on-board diagnose scanner dersom kjøretøyet er utstyrt med en elektrisk diagnosesystem. De fleste auto deler butikker vil låne eller leie en skanner til hyppige kunder. Hekte på skanneren, snu bilen til tilbehøret modus og angi skanneren skannemodus. Koder som angir elektrisk svikt av overføringen vil kreve en kontroll av alle påvirkede ledninger og sensorer i overføringen. Bruk en kabling skjematisk for at bilen skal sikre at ingen elektriske shorts har oppstått.
5

Juster band i overføring i henhold til bilens reparere manuell. Ikke er justert riktig band kan forårsake permanent engasjert tannhjul, for eksempel en bil som alltid starter i tredje. I de fleste tilfeller er en kombinasjon skiftenøkkel brukes for bandet justering.
6

Fjern overføring pan hjelp av en kombinasjon skiftenøkkel. Plasser et avløp fat under overføring til fange overføring væske. Når den er fjernet, inspisere magneten på bunnen av kjelen for store biter av metall. Hvis store biter av metall eller overdreven slam er der, fjerner og rengjør ventilhuset kanaler.
7

Smør guvernør kropp og inspisere alle stempler og kanaler for fri, uhemmet bevegelse. Guvernøren forteller overføring til gire ned ved hjelp av shift solenoid når bilens hastighet er redusert mens under lett eller ingen belastning på motoren. En defekt guvernør vil ikke tillate overføring til gire ned automatisk.
8

Inspiser skift solenoids for eventuelle brudd, slitasje, korrosjon eller opphoping av materialet ved å kjøre 12 volt over kontaktene. Et riktig drift solenoid vil klikke i respons til den spenning, som indikerer riktig funksjonalitet. Hvis ingen klikking er til stede, har magnetventil mislyktes og må byttes ut.
9

Bytt overføring pan, bruke riktig pakning-maker som anbefalt av bilens reparere manuell. Fullfør diagnose ved å fylle sendingen med anbefalt girolje angitt i instruksjonsboken.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68168.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer