Slik feilsøker PCM

En Powertrain Control Module (PCM) er et bilens sentrale diagnostiske datamaskin. Den overvåker bilens motor og drivstoff system, og når det oppdages et problem, slår PCM på bilens "Check Engine" light. Dette lyset vil også aktivere dersom PCM begynner å svikte eller ikke svarer. Selv om du kan finne modulen og sjekke ledningene, er den enkleste måten å feilsøke denne komponenten ved hjelp av en On-Board Diagnostic (OBD-II) skanner. Modulen har self-diagnosekoder programmert inn i det. Du trenger
OBD-II scanner
Vis flere instruksjoner
en

Finn din bilens PCM. Posisjonen til modulen kan variere litt avhengig av merke og modell av kjøretøyet. For eksempel på enkelte biler PCM er mot baksiden av motorrommet. På andre biler, er det under dashbordet på passasjersiden.
2

se spesielt på ledningsnettet. Hvis det er frittliggende eller slitt, vil PCM ikke være i stand til å kommunisere med sensorene i hele bilen. Dette alene vil slå på en "Check Engine" light. Hvis selen er frittliggende, sette den på igjen og sjekke for å se om "Check Engine" lyset går av. Hvis den ikke gjør det, kan det hende at selen må byttes. Men det er best å prøve og trekke feilkoder fra PCM først.
3

Finn din bilens diagnostiske data port. Dette uttaket er vanligvis under dashbordet på førersiden av bilen. Denne porten er i vanlig syn på mange biler. I andre, derimot, er det skjult bak et panel.
4

Koble OBD-II scanner til den diagnostiske data port.
5

Trykk nøkkelen inn i bilens tenning sylinder. Vri nøkkelen til "On". Dette vil slå på det elektriske anlegget. Noen merker av håndholdte enheter kan kreve at du starter motoren. Slå på motoren hvis du eier denne type skanner.
6

Se OBD-II enhetens read-out skjermen for å få kodene. Hvis ingen kode vises, sikre at enheten er på og skriv en "scan"-kommandoen. Prosessen for dette vil være litt annerledes av skanneren helt på grunn av ulike knappetrykk. Utsett til de nøyaktige instruksjoner som tilbys i enhetens manual.
7

Slå opp hver kode og midlertidig hoppe over de som ikke gjelder.
8

avgjøre om PCM problemer kan rettes uten en mekaniker. Noen problemer kan bare kreve omstart av PCM som kan oppnås ved trygt å koble fra bilens negative batterikabelen, venter på makt til å renne og kobler til kabelen. Referere til en "Haynes" eller "Chilton" manuell for å få hjelp.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68167.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer