Hvordan Care for Overoppheting

Kjølesystemet på bilen er laget for å holde motoren opererer innenfor et temperaturområde på ca 195-220 grader Fahrenheit. For å sikre forsvarlig utslippskontroll funksjon og forhindre skader på motoren, må dette relativt smalt temperaturområde bli opprettholdt. Forbrenningsmotorer produserer store mengder varme under bruk, og som må håndteres og elimineres, enten ved eksos-system eller ved kjølesystemet. På grunn av økt bruk av aluminium i konstruksjonen deres, dagens moderne motorer er mer utsatt for skader fra overoppheting enn eldre motorer, som ble bygget hovedsakelig av støpejern. Instruksjoner
en

Tillat en motor avkjøles helt før du arbeider på den. Løft panseret på bilen. Inspisere radiator og slanger for tegn på ytre skader. Se etter lekkasjer rundt slange-festepunkter. Se etter skitt eller annet rusk tetter radiatorfinnene. Hvis dette er funnet, rense finnene med vann fra en hageslange.
2

Fjern radiatorlokket og inspisere sitt tetningspakning. Hvis den er skadet, sett korken med en ny.
3

Kontroller kjølevæskenivået på radiatoren og i overløp tank. Om nødvendig kjølevæske.
4

Finn nedre radiatorslange og inspisere den for uvanlige buler eller myke flekker. Klem slangen for hånd. Hvis det føles myk, eller om det holder kollapset, er det defekt og må skiftes ut.
5

Finn viftereimen og inspisere den for skader. Hvis det vises sprukket, eller hvis den indre overflaten er glasert, må den skiftes ut. Hvis beltet er løs, vil det tillate vannpumpen å skli under drift, forårsaker overoppheting.
6

Start motoren og la den varmes. Når motoren når normal driftstemperatur, slå av tenningen. Trykk på øvre radiator slangen. Dersom slangen er kult, er vannet ikke renner gjennom den. Dette indikerer at termostaten er defekt og må skiftes ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68107.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer