Hva som forårsaker en Broken Piston på en påhengsmotor?

Utenbords båtmotorer tåle mye mer stress, varme og slitasje enn bilmotorer. Vanligvis opererte på full gass, påhengsmotorer ikke inaktiv eller kysten ofte. Finnes i power-leder av utenbordsmotor, får stempelet de høyeste spenninger og varme under drift. Flere problemstillinger, alle relatert til stress og varme, kan føre til et stempel i en påhengsmotor å bryte. Generell Oljesmøring

Olje brukes i en utenbordsmotor må beholde sin viskositet (tykkelse) og smørende egenskaper for å danne en beskyttende barriere mellom viktige motorkomponenter som stang lagrene, stempel pins og veivakselen lagrene. Hvis oljen blir forurenset, kan det metall-til-metall-kontakt mellom motordeler, spesielt stempel og stang. Utilstrekkelig smøring forårsaker friksjon og overflødig varme, som kan utvide stempel skjørt og syltetøy det i topplokket, sprengning stempelet.
Connecting Rod Failure

I en utenbordsmotor motor, settes en stempelstang stempelet til veivakselen for å tillate gjensidig bevegelse. Den store ende av forbindelsesstangen kobles til veivakselen. Dersom trekkstangen lagrene får liten eller ingen smøring, de blir slitt og åpne et gap mellom stangen og bærer veivakselen journal. En slik åpning vil føre til en bankende virkning som blir gradvis verre inntil stangen smekker fri. Kraften av bruddet kan sende stangen oppover for å slå og bryte stempelet.
Piston Pin Failure

Stempelbolten forbinder toppen av tilkobling stang til legemet av stempelet. Den tillater stempelet til å rotere om sin akse, mens den nedre del av forbindelsesstangen følger rotasjonen av veivakselen. Hvis stempelboltholdere bærende ermene slitasje, kan stangen bryte fri fra det og fly oppover for å punktere et hull gjennom stempelet kroppen eller skjørt.
Piston Ring Failure

stempelringer fungere som sirkulære metalltetninger som holder forbrenningsgasser fra å passere ut av stempelet inn i veivhuset. Dersom stempelringer bind eller galle som et resultat av slitasje, alder eller mangel på smøring, de kan brekke av i stykker og bli fanget mellom stempeltoppen og topplokk. Kollisjonen av den ødelagte ringen og stempelet sprekker ofte stempelet ansiktet eller kanter.
Fortenning

Pre-tenning kan oppstå i to-takter eller fire-takter påhengsmotorer. Det skjer når luft-drivstoffblandingen innføres i forbrenningskammeret antennes for tidlig. Ettertenning forekommer når et hot spot utvikler på stempelet ansikt, ventiler eller topplokk. Hot spots kan også være forårsaket av glødende innskudd hvor som helst i forbrenning området. Tennplugger som har feil varme rekkevidde, eller har slitte elektroder, kan føre til pre-tenning. Dersom langvarig, vil pre-tenning føre til en svekkelse av stempelet ansiktet, som fører til metallurgisk svikt.
Detonasjon

Banking skjer i brennkammeret etter at sylinderen har skutt . Det skyldes en voldsom kollisjon mellom en eller flere flammer fronter som kan føre til en brå eksplosjon. Tunge karbon innskudd på toppen av stempel eller ventil ansikter, en mager luft-drivstoff blanding, altfor avansert timing og lav oktan kan alle føre til detonasjon. Detonasjon kan identifiseres ved en hørbar gnist eller carbon "knock" inne kraften hodet. Alvorlige tilfeller av detonasjon kan kjøre et hull ned gjennom midten av stempelet.
Engine Cooling
p Hvis de utenbordsmotor overopphetet som følge av en ødelagt vannpumpe impeller , rust-fylt vannkanalene eller tilstoppede rå vanninntaket porter, kan den samlede motortemperatur stige og overopphete stempelet. En overopphetet stempel kan fryse i sylinderen veggen grunnet bryte riving og føre til at trekkstangen å bryte fri. En overopphetet motor kan forårsake minutt sprekker i stempelet kroppen, på grunn av den ekstreme ekspansjon og sammentrekning av stempelet metall.
Bensin Quality

Gass som har sittet sovende for over tre måneder kan føre til tung tyggis og avleiringer i sylinderen. Avleiringer kan samle seg på toppen av stempelet, tiltrekker sot. De ytterligere avleiringer kan bli tykk nok til å øke forbrenningsgraden av sylinderen og forårsake overoppvarming, fortenning eller detonasjon. I tillegg vil gassen som har over 10 prosent alkohol føre stempelet overoppheting, noe som fører til sprekker eller katastrofale stempel feil.
Totaktsolje-drivstoffblandingen

Påhengsmotorer som krever en blanding av olje til gass plutselig kan bli overopphetet og nedbryte stempelet når forholdet blanding er ikke riktig. En to-takts motor som ikke har nok olje i brennstoffblandingen vil løpe varmt, øker temperaturen av stempelet, ventiler og stempelringer. To-takts påhengsmotorer har ingen mulighet til å smøre de øvre power-head komponenter, annet enn drivstoff og olje blanding som kommer inn i forbrenningskammeret.
Ventilrekkekomponenter

En påhengsmotor har inntak og eksos ventiler som inntak drivstoff og utvise forbrenningsgasser. Ventilene har fjærer og voktere for å holde dem på plass. Hvis en fører eller ventilfjær pauser, gjør den at ventilen til å flyte fritt og treffe toppen av stempelet. Disse virkningene kan knekke stemplene og fryse motorene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68085.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer