Hvorfor Does My 1989 S-10 Shift inn og ut av Overdrive?

Siden introduksjonen i 1982, Chevrolet S-10 og dens GMs S-15 har brukt noen variant av GMs 700R4 automatisk overdrive. Den 700R4, omdøpt 4l60 i 1990, utvikler seg til den elektronisk styrte 4l60-E i 1992, er en etterkommer av Turbo 350 og Turbo 400 tre hastigheter i tjeneste siden 1960, og dens problemer er ganske godt kjent, og overdrive problemene aren 't er sjeldne som du kanskje tror. Overføring Basics

men for sin ekstra overdrive gear, de TH70R4 fungerer som alle andre GM automatisk. Motoren driver en væske coupling kalles en torque converter. TC inneholder en turbin som presser væske gjennom en matchende turbin over et visst turtall. På ca 35 km /h, låser en clutch inne i TC motoren til overføring. Fluid trykk inne i overføringen går gjennom en labyrintisk serie av kanaler som kalles et ventillegeme. Ventilhuset inneholder en rekke sjekk baller, fjærer, guvernører og solenoider som sender væsketrykket til overføring klør og band for å engasjere seg, eller lansere en bestemt gear.
Worn Out Fluid

GM kalibrerer overføring av olje passasjer å jobbe med væske av en viss slipperiness og viskositet. Når væsken begynner å bryte ned og tynn, trykkfall og clutchene unnlater å engasjere. Selv ikke et alvorlig problem i seg selv, kan utslitte væske forårsake friksjon overflater som clutcher og band til å brenne ut.
Forskjøvet Kick-Down Cable
< p> Den throttle kick-down kabel er ansvarlig for å fortelle overføring der gassen er i sin bue av reiser. Når man trykker på gasspedalen, aktiverer kickdown-kabel en mekanisme i overføringen som får den til å slippe ned et gir eller to. Feil kick-down justering kan føre til overføring til å skli inn og ut av overdrive med liten eller ingen gasstilførsel.
Bad Momentomformer

En dårlig momentomformer eller sviktende konverter lockup mekanismer kan forårsake overdrive svikt gjennom glidning. Hvis trykket i omformer svinger nok, vil overføringen ventil kroppen anta at motorturtallet har falt, og vil trekke overføring av overdrive. Når lastebilen er i tredje gir, får converter mer mekanisk fordel og begynner å fungere skikkelig igjen. Trykket bygger seg opp til normal - engasjere overdrive - da faller av igjen som omformer mister sin mekanisk fordel
Pressure Lekkasjer

Overdrive legger mer stress på. overføring hydraulikksystem enn noen annen gear, så det kommer til å mislykkes før alle andre, hvis systemet trykkfall på grunn av dårlig væske eller intern lekkasje. Utslitte foringer og pakninger rundt oljepumpe vil drepe press før den har en sjanse til å nå ventilhuset, og slitt ut ventilhuset sjekk ball og guvernør boringer vil tillate press for å blø av i stedet for å gå der den er.


slitte komponenter

En dårlig 3-til-fire skift guvernør eller tre-til-fire press bytte vil føre til overføring til å skli ut av overdrive. En utslitt gass stilling sensor kan også føre til overføring til å handle opp, men vil sannsynligvis fortone seg som en check engine lys og motor feiltenning før det påvirker overføringen. I noen tilfeller, en ekstremt utslitt overføring mount kan føre til at tranny å hoppe inn og ut av gear, men det er lite sannsynlig i de fleste tilfeller.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68025.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer