Vannpumpe Problem Symptomer

The vannpumpe på alle kjøretøy fungerer som hjertet av kjølesystemet. Bilbransjen vannpumpe, vanligvis drevet av et belte og trinse ordning, har interiør løpehjul inne i boliger som spinner med en høy hastighet for å sirkulere vann. Jo raskere kjøretøyet går, desto større er volumet av kjølevæske som kommer inn i motoren. Vannpumper kan mislykkes av mange forskjellige grunner, som inkluderer defekte pakninger, lagre, impellere og belter. Et kjøretøy eier kan innskrenke plagsomme symptomer ved å se etter konkrete ledetråder som peker problemer med vannpumpen, og at det bare. Generell Overoppheting
p Hvis bilen begynner å overopphetes og bo i et temperaturområde som over viser normale forhold, er den sannsynlige mistenkte vannpumpen. Dersom kjølevæsken holder seg på riktig nivå med noen lekkasjer, og termostaten fungerer som den skal, kan den høyere enn normal temperatur indikere slitte vannpumpe løpehjul som har rustet og chipped. Plast løpehjul på noen biler kan bryte, noe som reduserer sirkulasjon press. En konstant, høyere enn normal motortemperatur kan være forårsaket av skadede løpehjul.
Vannpumpe Lekkasjer

å finne en vannpumpe lekkasje, kan en bil eier plassere en brikke av hvitt skrive papir under vann pumpe og la det forbli over natten. Dette fungerer best hvis bilen har blitt kjørt en stund. Kontroll avisen neste morgen vil vise om noen lekkasje har oppstått. Papiret blir våt, som regel farget grønn eller oransje - fargen på kjølevæsken. Lekkasjen kan komme fra vannet pumpehuset pakning eller "gråte" hull i bunnen av vannpumpen.
Gråt Hole Lekkasjer

gråte hull på en vannpumpe tjener som en bypass lufthull eller hull. Det er plassert på selve bunnen av vannet pumpehuset. Når den indre tetningen nedbrytes i vannpumpen forbigår kjølevæske forseglingen, og lekkasje utad. Noen drypp fra dette lille hullet indikerer at forseglingen har sviktet, og muligens av aksellagringen. En mislykket tetning krever vannpumpe erstatning.
Shaft lagerklaring

vannpumper har indre og ytre aksellagringen som holder løpehjulet akselen. De har fabrikken forseglet peiling kopper som fungerer som permanent smøring. Når aksellagringen svekkes, overskytende spille resultater i navet og skiven. Noe slingring i vannet pumpen skivene mens motoren går peker på dårlige aksellagringen. En kjøretøyets eier kan manuelt trekke skivene fra side til side og opp og ned, for å finne noen overdreven bevegelser i akselen. Slitte aksellagringen krever vannpumpe erstatning. Gjør
Peiling Støy

Defekt vannpumpe lagrene en særegen støy når de har slitt eller mislyktes. De har en lav frekvens growling eller grusete lyd under motoren. Støyen kan bli hørt spesielt når kjøretøyet går på tomgang. Å plassere en skrutrekker mot toppen av pumpehuset og lytte til den andre enden mot øret kan foredle og isolere lyden. Rust og biter av metall inne i bærende caps fører til growling, og noen ganger skraping, støy. Bad lagrene krever vannpumpe erstatning.
Pump Belter

Vannpumpen remmen driver pumpen skivene. Hvis beltet glipper eller er løsnet, kan vannpumpen lenger tvinge kjølemiddel gjennom systemet. Slitt og slipping belter vanligvis tyster på oppstart av motoren. Slitte eller ødelagte belter må skiftes ut for å beskytte mot alvorlig overoppheting av motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68022.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer