Hva er farene ved Running Lean?

I forbrenningsmotorer, "kjører lean" går utover å bruke gass effektivt. I praksis gjør at status motoren utføre med mindre bensin enn den trenger for å fungere skikkelig, og det øker mengden av friksjon mellom motorens bevegelige deler. Kjører magert kan skade en motor. Hva Running Lean innebærer

Når en motor går magert, det er en ubalanse i luft /drivstoffblandingen. Spesielt i totaktsmotorer, refererer begrepet ved at motoren ikke får nok bensin i forhold til mengden av oksygen som brukes i forbrenningsprosessen. Svært lite bensin er nødvendig for forbrenningen, men nok er nødvendig for å holde stempelet kamre kjølig under bruk. Moderne motorer lagt ekstra kjøling systemer for å hjelpe til med det problemet, men en mager motor som går fortsatt kan oppstå på grunn av feil drivstoff mikser.
'Soft Grip'

A " soft grip "betegner skader forårsaket av overflødig friksjon mellom en motor stempelet og stempel veggen. På et tidspunkt i stempelet syklus, oppstår en kortvarig tørt sted hvor metallet gnir sammen. At rubbing kan forårsake brannskader eller friksjon scoring på siden av stempelet. Hvis tilstrekkelig drivstoff avkastning, vil stempelet fungere som normalt, men skaden gjenstår. Etter hvert vil stemplene i lean-running motorer utvikle nok skade til å mislykkes.
Hard Anfall

I et hardt anfall, er motoren i gang så mager ved at stemplet og kammeret er varmet opp mer enn toleranser tillater - stempelet utgangspunktet sliper mot sylinderveggen til den fester fort. Veivakselen arm da kan bend og snap eller kobler stang kan bryte. Skaden er alvorlig og vil kreve at motoren enten bygges eller erstattes.
Engine Cut Out

Når motoren drivstofftilførselen er så mager at forbrenning ikke kan også oppstå, dør motoren ut og slutter å virke. I forhold til å gripe, er dette lean-kjører faren faktisk bedre fordi operatøren kan raskt sette bilen i nøytral før motoren boder helt. Når drivstoffstrømmen er restaurert til et tilstrekkelig nivå igjen, vil motoren gå som normalt. Motor cut outs er advarsler for å sjekke drivstoffsystemet og foreta nødvendige reparasjoner eller justeringer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68010.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer