Alternativer til R12 kjølemiddel

R12 er en type kuldemedium som ble brukt i air condition-anlegg av eldre biler som selges i USA. I dag er R12 kjølemediet ikke lenger tilgjengelig på grunn av sin miljøpåvirkning, så det kan være lurt å vurdere å bruke et av alternativene som er billigere, lovlig å erverve og mer miljøvennlig. R134a kjølemiddel

direkte alternativ til R12 kjølemiddel er R134a kuldemedium, som ikke vanligvis krever at du endrer din air condition-systemet. I tillegg er det den eneste kuldemedium som er godkjent som en erstatning for R12 av United States Environmental Protection Agency. Avhengig av utformingen av bilens air condition-systemet, kan det hende du trenger for å utføre bestemte ettermontering prosedyrer før du kan begynne å bruke R134a som en erstatning.
Kuldemedieblandinger

Non -EPA godkjent erstatning for R12 kjølemiddel inkluderer flere merkevarer som inneholder en blanding av R134a, HKFK-142b eller R22 kjølemiddel. Fordelen med å bruke en blanding er at du noen ganger kan unngå å måtte utføre noen ettermontering å få det til å fungere med eksisterende AC system. Leverandørene av blandingen alternativer hevder at de er kjølemedier enn R134a.
Alternative Eksempler

Tre eksempler på blandingen er R12 alternativer Free Zone, Freeze 12 og FRIGC . Free Zone er en kombinasjon av 79% R134a, 19% FCFC-142b og 2% smøremiddel. Dette er mye annerledes enn FRIGC sammensatte, som er 59% R134a, 39% HKFK-124 og 2% butan.
Ulovlig Refrigerants
p Det er også en gruppe av ulovlige alternativer til R12 kjølemiddel som ikke oppfyller EPA standarder. Disse ulovlige erstatninger inkluderer kjølemediet blandinger av OZ-12, HC-12a og R-405a. Det er viktig å unngå disse fordi de kan forurense miljøet på grunn av det faktum at de inneholder overskudd av hydrokarboner. Ulovlige kuldemedier også utgjøre en brannfare dersom kjøretøyet er involvert i en frontkollisjon og air condition linjene blir ødelagt, utsette den brennbare gassen til mulige elementer som kan antenne den.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67831.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer