Hvor å Test en Mass Air Flow Sensor på en 1990 Mazda MPV

Massen luftstrøm sensor, eller MAF for korte, er en del av den datastyrte operativsystem av en motor. Sensoren ligger mellom spjeldhus og luftfilterboksen. En seks tråd flyttbare kontakten grensesnitt med datamaskinen. MAF-måler mengden av luft inn i spjeldhuset i motoren, omdanner det til et spenningssignal, og deretter sender signalet til den andre datamaskin. Riktig injektor pulsbredde, gnist timing og andre faktorer er laget ved hjelp av denne inngangen. MAF spiller en viktig rolle i riktig drift av motoren. Du trenger
Voltmeter
Backwire sonder
Vis flere Instruksjoner
Forberedelse å teste MAF
en

Finn MAF og forsiktig fjerne det fra inntak slangen. Sjekk skjermen på den foran sensoren og fjern forsiktig og rusk. Inspiser boringen og fjerne støv eller fet oppbygging. Ikke berør hairlike platinatråd inne i hullet, som det er delikat. Se å sørge for at det er rent. En skitten ledning kan indikere en ødelagt brenne av kretsen.
2

Fjern forsiktig seks terminal kontakten. Undersøke kontakten for eventuelle ødelagte eller løse ledninger og korrosjon. Både hann-og hunn endene av recepticles bør være ren og skinnende. Rengjør ledningene for å avsløre fargenyansene, fjern den beskyttende gummi støvel og og montere. . Sett inn MAF tilbake i luften duct og riktig sikker
3

Sett deg inn i ledningsfargene og deres funksjon i henhold til følgende tabell:

TERMINAL

B /Y (Strømforsyning)

G /O (Burn-off)

G /B (Luftmengde masse)

G /Y (Ground)

B /O (Ground)
4

Sett voltmeter på 12 volt DC skala. Finn en god grunn for den negative ledningen og plasser en back probe på den positive siden. Med tenningen på, bør tilbake sondering hver farget ledning gir følgende resultater:

B /Y - Ca. 12V

G /O - 0V

G /B - 1.0 - 2.0V

G /Y - Ca. 0V

B /O - Ca. 0V
5

Start motoren og la den inaktiv. Fortsett ryggen sondering på hver ledning og se etter følgende resultater: en

B /Y - Ca. 12V

G /O - 0V

G /B - 1.9 - 5.0V

G /Y - Ca. 0V

B /O - Ca. 0V

Akselererende motoren fra tomgang vil endre spenningen på G /B krets.
6

Backprobe G /O, eller brenne av kretsen mens motoren går på tomgang. Slå av motoren og observere voltmeter. En fire andre 12 volt signal indikerer brenne av-modus fungerer. Den er designet for å varme opp platinatråd å brenne av eventuelle rester. Hvis MAF svikter noen av de ovennevnte testene, må den skiftes.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67646.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer