Slik feilsøker en 1980 Chevrolet Silverado Ignition

1980 Chevy Silverado tenning består av en distributør med en hall-effekt sensor og en separat coil. Sensoren benyttes for å bestemme lokaliseringen av tallet én sylinder i forhold til øvre dødpunkt på kompresjonsslaget. Den har også en tenning kontroll modul brukes til å variere timing som instruert av drivverket kontroll modul, eller PCM. Motoren er drivstoff injiseres, og har alle de vanlige sensorer, inkludert oksygen sensorer. Du trenger
Voltmeter
Spare tennplugg
Phillips skrutrekker
Vis flere instruksjoner
en

Fjern luften renere fra spjeldhus ved å dreie vingemutteren mot urviseren. Fjern distributør cap ved å vri låsen skruene på siden av dekselet med skrutrekkeren. Løft lokket av og legg den foran distributør basen. Inspisere rotoren for overslag merker eller cracking. Sjekk distributør cap for overslag merker (hvitt pulver) på terminalene. Undersøke terminalene nøye for slitasje og hetten for interne sprekker. Erstatte både om noen uregelmessigheter er funnet.
2

Sjekk om tenningen kontroll modul er i drift. Koble voltmeter sin svarte kabelen til en god jord på motoren og undersøke den andre ledningen fra høyre (hvit med en lilla stripe), mens en hjelper skrur motoren. Voltmeter bør vise spenningstopper. Voltmeter vil vise fem volt etterfulgt av null og fortsette i en driftssyklus. Hvis ingen spenningstopper er vitne til, er tenningen kontrollmodulen dårlig. Dette er den mest vanlige problem med denne bestemt kjøretøy. Denne ledningen gjennomfører signalet fra ICM (tenning kontroll modul) til PCM. Når PCM mottar dette signalet det sender tilbake en timing kommandoen helt til høyre ledningen (hvit) for timing kontroll. Hvis det viste god, fortsetter du til neste trinn.
3

Sjekk spolen neste. Trekk de to ledninger av spolen: den positive ledning på den ene siden og på den andre negativ. Plasser voltmeter i ohm modus. Fest den svarte ohmmeter føre til coil-monteringsbrakett og undersøke den positive terminalen på spolen. Avlesningen skal være uendelig eller ingen kontinuitet. Undersøke den negative terminalen og lesing skal vise mindre enn én ohm. Flytt den svarte ohmmeter ledningen til minuspolen på spolen og sondere spolen tårn med den røde ledningen. Avlesningen skal være mellom 3000 til 6000 ohm. Hvis avlesningen er noe annet enn beskrevet, må du bytte coil.
4

Sjekk spolen primære ledningen ved å trekke ledningen ut av distributør og spolen tårnet. Kontroller ledningen ved å berøre ohmmeter fører til begge ender av ledningen. Det bør være kontinuitet. Skift ut ledningen hvis den har uendelig motstand.
5

Sjekk hver tennpluggen dersom motoren går, men bommer. Trekk en tennplugg ledning ved en av pluggene. Sett inn ekstra tennpluggen inn i enden av ledningen. Legge den på motoren for en god grunn. Start motoren og se gnisten. Hvis det er uregelmessig eller det er ingen gnist, er ledningen dårlig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67540.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer