Slik feilsøker en 1998 Trans Am Differential

Differansen på en 1998 Trans Am ligger i bakakselen. Det er et sett med tannhjul, ring-og pinjong, som endrer retningen av kraften som overføres gjennom drivakselen til bakhjulene. Drivakselen er koblet til differensial med et drev åk. Den pinion åk er boltet til pinion gear, som svinger i takt med drivakselen. Den pinjong svinger en ringtannhjul montert i en bærer vinkelrett på pinjong. Dette resulterer i en 90-graders endring i retning av kraften. Du trenger
Floor jack
Jack står
Sett med skiftenøkler
Lang, tynn skrutrekker
Vis flere instruksjoner
en

Løft den bakre av bilen med gulvet jack og sted bukker under bakakselen boliger. Senk bilen på bukker og fjerne gulvet jack. Rulle under bilen og inspisere pinion åk. Dette er punktet hvor drivakselen er festet til tannkransen. Se etter oljelekkasjer fra fronten pinion segl. Hvis oljen siver ut av tetningen vil det være drypper under åket og på undersiden av holderhuset. Forseglingen må skiftes hvis det lekker. Etter utskifting av segl differensialhuset skal fylles med olje.
2

Sjekk den bakre differensial dekning for lekkasjer for å kontrollere alle de 13 mm bolter er stramme. Vedlikehold etter behov. Fjern påfyllingspluggen på forsiden av differensial med en fastnøkkel. Plasser en liten skrutrekker i hullet så langt som mulig, tipper den nedover. Trekk skrutrekker og se etter kontakt med olje. Hvis ingen olje er til stede på skrutrekkeren fylle differensial med olje.
3

Block forhjulene. Har en medhjelper starte bilen og plasser overføring i stasjonen. Rulle under midten bak på bilen nøye og lytte etter hylende støy. Det er en ytre hjullager på begge sider av akselen i nærheten av hjulene, to lagrene i differensial-skip og et lager på tannkransen. Lagrene vil ha mer av en skrapelyd som er ganske hørbar når hjulene er å snu. Plasser skrutrekkeren forsiktig på den ytterste delen av akselen i nærheten av baksiden av bremsen dekker og legg øret på håndtaket på skrutrekkeren. Støyen vil bli forsterket betraktelig noe som gjør det lett å høre uregelmessigheter. Lytt til begge sider. Noen høyt sliping støy i denne regionen betyr en mislykket ytre bakakselen peiling.
4

Flytt skrutrekker til midten av akselen og plasser den på differensialdeksel. Loud skrapelyder i trekket betyr at transportøren lagrene har mislyktes. Et høyt hvining betyr ringen og pinjong er enten ikke riktig vatret eller girene er slitt.
5

Tråkk på bremsen og vente på hjulene til å stoppe å snu helt. Plasser overføring i parken og slå av motoren. Ruller inn under baksiden av bilen igjen. Plasser en hånd på hver dekk og den andre hånden på pinion åk. Mens du holder dekket, slik at den ikke kan flytte, rotere åket begge veier akkurat nok til å føle fri lek. For å være mer presis, når åk er rotert til slutten av sin gratis spill dekket vil forsøke å snu. Når åket dreies i motsatt retning, er det punktet at dekket forsøker å slå igjen enden av fritt spill. Overdreven fri lek betegner en dårlig shimmed ring og pinjong. Den frie lek følte bør være akkurat nok til å se visuelt. Det utgjør ca 1/8-tommers eller 2:58 grader rotasjon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67468.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer