Slik feilsøker en 1999 GMC Envoy

Basen trim av 1999 GMC Envoy er utstyrt med en 4,3-liters, sekssylindret motor som produserer 250 fot-pounds av dreiemoment ved 2800 rpm. The Envoy leveres som standard med en tyverisikring alarm system, cruise control, servostyring, tåkelys, en tent entry system, strøm bremser, 15-tommers hjul, aircondition og dørlåser. Fordi det er så mange forskjellige systemer og komponenter som utgjør 1999 Envoy, kan det være vanskelig å avgjøre hvilken del eller deler bør være fast eller erstattes når du trenger å gjøre en reparasjon. En måte å feilsøke Envoy er ved å legge merke hvordan bilen føles som du bruker den. Instruksjoner
en

Sjekk servostyring enhet når Envoy på rattet er vanskelig å slå når du kjører. Kontroller at servostyring væske er på et akseptabelt nivå, at servostyring pumpen ikke er slitt eller skadet og at servostyring slangen ikke er tett eller skadet. Du bør også sjekke styrestagenes slutter og motor belter for å se om disse delene er slitt eller defekt. Hvis rattet er spesielt vanskelig å slå når Envoy beveger seg i sakte fart, finne de øvre og nedre kuleledd for å se om de er ødelagt eller skadet på noen måte.
2

Se på din GMC er bremseklosser og sko hvis bremsepedalen travels lenger enn den burde når du trykker den ned. Disse delene kan bli slitt eller skadet. Se på luften hydrauliske systemet for å se om det lekker bremsevæske også, og finne ut om master bremsesylinderen fungerer eller ikke. Hvis disse delene fungerer som de skal, og deretter inspisere bremsekalippernes, trommer og hjullager på alle fire hjulene for å se om det er overdreven slitasje eller hvis delen ble feil installert på Envoy din.
3 < p> Finn PCV slange og PCV ventil av Envoy når motoren føles som det nøler som du prøver å akselerere bilen. Hver av disse delene kan være tette, kollapset eller skadet. Du bør også sjekke drivstoff sprøytebrukere og drivstoff filter og sjekk for overdreven skitt buildup som ville hindre dysene i å fungere korrekt. Andre mulige årsaker til bilens nøle inkluderer en skadet akselerator pumpen membran, slitt forgasser og foulet tennplugg.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67290.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer