Slik feilsøker en Skivebrems

Som noen av bilens komponenter, kan de skivebremser slites ned etter lang tids bruk. Hvis du mistenker at skivebremsene i bilen din ikke presterer så bra som de burde være, det er flere måter å feilsøke dem og finne problemet. Erfarne hjem mekanikere bør ha noe problem å følge disse trinnene. Du trenger
Floor jack
Jack står
hjulmutternøkkel
mikrometer
Vis flere instruksjoner
en

Prøvekjør bilen med en hastighet av 40 mph og bruke bremsene. Hvis bremsepedalen rister eller pulserer, rotorene er skjev og må bearbeides eller erstattes. Lytt etter et angiveri støy når bremsene brukes. En angiveri støy kommer ut fra et lavt bremsekloss sensor, som er utformet for å gni på rotoren når bremseklossene er slitt til poenget med å kreve erstatning. Ta hensyn til mengden av bremsevei før bremsene blir effektive. Hvis bremsepedalen reiser tre inches eller mer, er putene slitt alvorlig eller bakbremsene er ute av justering.
2

Stopp bilen og plasser overføring i nøytral eller park. Avhengig av hvilken type parkeringsbremsen er utnyttet, trykk pedalen eller dra i håndtaket for å sette på parkeringsbremsen. Hvis pedalen eller håndtaket har mer enn tre inches av reiser, er bakbremsene alvorlig utslitt.
3

Løsne alle mutrene på alle fire hjul, men ikke forsøk å fjerne dem . Hev fronten av kjøretøyet med gulvet jack og sted bukker under rammen. Senke bilen på tribunen. Fortsett å fjerne slepe nøtter, etterfulgt av hjulet.
4

Undersøk bremseklossene for slitasje i forhold til tykkelsen. Elektrodene vil være tre eller flere ganger tykkere enn sin metall backing plate når nye. Den lave brems sensor synlig på slutten av pads bør ikke være i nærheten av dagens tykkelsen på puten om de fortsatt er brukbare.
5

Se etter et nummer stemplet på forsiden av bremse rotoren hub. Forkortelsen "MIN", etterfulgt av et nummer, vil diktere den minste sikre tykkelsen av rotoren for vedlikehold. Måle tykkelsen av rotoren ved hjelp av mikrometer. Trekk fra 0,20 fra tykkelse for å bestemme hvor tykk den vil være etter maskinering. Hvis tallet er høyere enn den minste tykkelse, kan rotorene være maskinert. Hvis ikke, bør de skiftes ut.
6

sammenligne mengden av puten slitasje på begge sider av bilen. Hvis elektrodene er båret på den ene side mer enn den andre, har den siden med lavest elektrodene et problem. Enten bøylen stempelet er defekt, eller glidebryteren bolter er korrodert, hindrer bøylen sklir.
7

Undersøke varmen som blir generert av bremsene etter å ha kjørt bilen. Ikke ta på hjulet, da det kan være veldig varmt, men holder hånden tett og forsøke å føle noen uvanlig varme som slippes ut. Ved en overdreven mengde varme genereres, blir bøylen låse opp og som ikke avgir skikkelig. Dette kan enten være korroderte glideren bolter, en frossen caliper stempelet, eller en sammenrast gummi bremseslangen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67200.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer