Hvor å Test en Coil Pack på en 2000 Sunfire

General Motors introduserte Pontiac Sunfire i 1995. 2000 Sunfire var utstyrt med enten en 2,2-liters eller en 2,4-liters i-4-sylindret motor. Den ble produsert med en tenning som inkluderte spiral pakker for å kontrollere gnist utgang til motoren. Spolenes pakker blir ytterligere kontrollert av tenningen kontrollmodulen. Over tid kan spole pakker slites ut eller gå dårlig, og erstatning er det eneste alternativet når dette skjer. Testing en coil pakke bør ta deg omtrent en halv time. Du trenger
Ohmmeter
Phillips skrutrekker
Vis flere instruksjoner
en

Løft panseret på Sunfire og rekvisitt åpen. Lokaliser viklede lag på førerens side brannmur, mot midten av motoren. Brannmuren er den vertikale veggen mellom motorrommet og cockpiten på bilen.
2

Løsne de positive og negative strømledningene fra spolen pack, med en stjerneskrutrekker. Disse kalles primære terminalene på en coil pack. Fjern de to ledningene som ligner tennplugg ledninger fra viklingslaget ved å dra dem av for hånd. Disse tower-formede terminaler er de sekundære terminaler.
3

Place den røde ledningen fra et ohmmeter på den positive primære terminal som du har tatt den røde ledningen. Koble den sorte ledningen fra ohmmeter på det negative primære terminal. Kontroller ohmmeter måler for å få en lesning av de primære-terminal ohm. De primære-terminal ohm bør være mellom 0,50 og 0,90 ohm. Hvis avlesningen er utenfor disse parameterne, er viklingslaget dårlig og må byttes ut.
4

Koble den røde ledningen fra ohmmeter til den positive "+" sekundær terminal. Koble den sorte ledningen fra ohmmeter til negative "-" sekundær terminal. De sekundære klemmene har samme polaritet som primærvalg, så hvis den positive primære er på høyre side og deretter den positive videregående er på høyre side. Kontroller ohmmeter måler for å få en lesning på de sekundære terminaler. De sekundære terminaler bør lese mellom 5000 til 10 000 ohm. Hvis den sekundære lesing er utenfor disse parameterne, er viklingslaget dårlig og må byttes ut.
5

Koble de sekundære terminal ledninger ved å skyve dem på for hånd. Installere de primære terminal ledninger og stram dem med en stjerneskrutrekker. Du trenger ikke å moment de primære terminal skruer, og dette vil muligens ødelegge hele spolen pack.
6

Gjenta trinn 2 til 5 for å teste den andre spolen pack. Hvis en terminal på den andre spolen pack er ikke innenfor spesifikasjonene nevnt for første spolen pack, er den andre spolen pakke dårlig og må byttes ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67095.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer