Mine Jaguar XJ6 Elektriske seter vil ikke fungere

The Jaguar XJ6 sedan tilbyr sine beboere et bredt spekter av funksjoner og tilbehør, inkludert strøm seter. Som i alle biler, skjønt, Jaguar makt setene er bare et hjelpemiddel til de slutter å virke. Diagnostisere og reparere helt uvirksom XJ6 seter krever bare noen få felles verktøy og kan bringe luksus tilbake til en luksuriøs bil. Du trenger
T40 Torx kontakten og pipenøkkel
10mm kombinasjon eller fastnøkkel
Flat skrutrekker
Digital eller analog Volt-Ohm meter
Vis flere instruksjoner

en

Åpne bilens bagasjerommet. Løft høyre delen av stammen gulvet for å få tilgang til bilens batteri. Bruk 10mm fastnøkkel til å løsne minuspolen og koble terminalen fra batteriet. Legg den negative batterikabelen og terminal til side slik at den ikke kan røre den negative innlegg av batteriet. La batteriet være frakoblet i 15 minutter, og deretter koble til batteriet. Kontroller at batteripolene er godt festet til batteriet innlegget, og re-installere bagasjerommet gulv panel. Lukk bagasjerommet, og sjekk for å se om setet er fortsatt ute av drift. Prosessen med frakobling av bilbatteriet og re-tilkobling kalles det en hard reset, og er ofte det eneste som trengs for å fikse XJ6 datafeil. Hvis setet ditt fremdeles ikke virker, går du videre til neste trinn.
2

Finn de heelboard sikringsskap i bunnen av baksetet lavere pute. Disse sikringsskap som står bak de teppebelagte paneler under forkanten av baksetet. Bruk flat skrutrekker for å slå rundt feste i midten av teppebelagt panel. Dreie låseknappen 1/4 omdreining i begge retninger for å frigjøre panelet, og trekk hele teppebelagte panelet frem til å avsløre sikringsboksen. Sett panelet til side, og ta av panelet for den andre sikringsboksen på samme måte.
3

Koble minuskabel din Volt-Ohm meter til alle tilgjengelige jordingspunkt på bilen. Kjøretøyets legeme er koblet til batteriet bakken, slik at en hvilken som helst ren forbindelse til kroppen vil fungere. Slå tenningen på, men ikke start motoren. Sjekk for batteri spenning på sikringene F3, F4, F9, og F12 i høyre heelboard sikringsskap, og F6 i venstre hånd heelboard sikringsskap. Bruk positiv ledelsen av apparatet til å teste for strøm på både synlige endepunktene på hver sikring. Hvis noen sikringen mangler kraft på hver av sine terminaler, trekk ut sikringen i sikringsskapet og ser på dirigenten inne i sikringen inspeksjon vinduet for å se om det er intakt. Hvis noen sikring interne dirigent er brent, bytt ut sikringen med en sikring av samme strømstyrke. Hvis du skal skifte en sikring i dette trinnet, sjekk om makt setefunksjoner ordentlig etter sikringen erstatning.
4 p Hvis setet fremdeles ikke virker, bruker T40 Torx kontakten og pipenøkkel til å fjerne 4 bolter som holder førersetet til gulvet. Boltene er plassert ved endene av de to sorte metall seteskinnene under setet. Vippe hele seteanordning tilbake for å få tilgang til undersiden av setet. Finn setet kontroll modul under førersetet. Identifiser de to blå kontakter på setet kontroll modul. En kontakt har 22 ledninger steder, og den andre har 12 ledninger steder. På kontakten med 22 steder, finne den hvite og rosa ledningen i det 11. ledningen sted.
5 p Med tenningen på, bruke apparatet til å teste for strøm i ledningen. Hvis det ikke er strøm på ledningen, test for kontinuitet mellom den hvite og rosa ledningen og sikring F12 i høyre heelboard sikringsskap. Hvis det ikke er noen kontinuitet, er det et brudd på ledningen mellom sikringsboksen og setet som må utbedres. Slå av tenningen. Sjekk om makten på 12-plassering kontakten på fire ledninger, 6, 7 og 12.. Wire 4 er farget brunt og grønt, wire 6 er brun og lys grønn, wire 7 er brun og oransje, og wire 12 er brun og grå.
6 p Hvis noen av disse ledningene ikke har makt , se etter ødelagte lederne mellom kontroll modul og sikringsskap. Bruke meter for å sjekke for kontinuitet fra ledninger 4 og 6 til høyre heelboard sikringer F3 og F4, henholdsvis. Bruke apparatet til å se etter kontinuitet fra ledninger 7 og 12 til venstreratt heelboard sikringer F6 og F9, henholdsvis. Hvis noen av disse ledningene ikke har kontinuitet, det er et brudd i ledningen som må utbedres.
7 p Hvis alle sikringer er hele og makt er til stede på alle ledningene som ble testet i forrige trinn , må du bytte sete kontroll modul og bruke T40 Torx bolter å re-installere setet. Kontrollmodul svikt er vanlig, men teste ledningene før du bytter ut modulen kan unngå å erstatte en modul unødvendig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67082.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer