Slik feilsøker en EGR Ventil på en 1987 Ford Ranger 2.9

The resirkulering av eksosen, eller EGR, ventil i 1987 Ford Ranger 2.9L motor tillater små mengder avgasser inn i inntaket manifold. Disse gassene blandes med luft og brennstoff inne i forbrenningskammeret, for å senke temperaturen og redusere skadelige gasser. Dermed er det vanlig for sot og miles av tjenesten til å ha sine negative effekt på EGR-ventilen. Likevel kan du feilsøke ventilen hjemme for å hjelpe deg å diagnostisere komponent tilstand før du bestemmer deg for det er på tide å bytte den ut. Du trenger:
Vakuummåler
Nail
Assistant hjelp, om nødvendig
håndholdt vakuumpumpe
Vis flere instruksjoner
en

Åpen panseret og finn EGR ventilen og inaktiv luft regulatoren. Du finner EGR ventilen rundt det øverste området av motoren. Se etter en rund, flat, metall komponent, ca 03:57 inches i diameter. Den har et lite vakuum slange koblet på toppen og en pipe, koblet til bunnen av ventilen fører til eksosmanifolden.
2

Kontroller at to EGR ventil-bolter er stramme og vakuum Slangen er godt tilkoblet og uskadet.
3

Start motoren og la den gå på tomgang i ca 20 minutter slik at den når driftstemperatur. Koble vakuumslangen fra EGR ventilen og feste en vakuummåler til slangen. Måleren bør lese mindre enn 1,0-tommers Hg (3,4 kPa) av vakuum. Hvis måleren registrerer mer vakuum enn den angitte, inspisere EGR solenoid for forsvarlig drift.
4

Finn tomgangsluftkontroll, eller IAC, ventil. Denne ventilen monteres på spjeldhus, som kobles til luftfilteret som huser luftfilteret. IAC ventilen er en liten sylinder, om tre til fire inches i lengde og omtrent en tomme i diameter. Den har en litt mindre sylinder på toppen med et elektrisk tilkoblingsorgan i enden. To bolter feste ventilen til spjeldhus. Koble fra IAC ventil elektriske kontakten.
5

La motoren gå på tomgang, koble vakuummåleren fra vakuum slangen og plugg slangen med en passende spiker eller lignende gjenstand. Hvis motoren ikke vil forbli tomgang uten IAC ventil koblet til, spør en assistent til å trykke litt på gasspedalen for å holde den på tomgang.
6

Koble en håndholdt vakuum pumpe til montering av EGR ventil der vakuum slangen kobles. Gjelder 10-tommers Hg (34 kPa) av vakuum til EGR ventilen. Motoren gå på tomgang bør falle under 100 rpm og gå tilbake til det normale når du kobler vakuumpumpe fra ventilen. Hvis ikke, slår av motoren, fjerne EGR ventilen og rense karbon bygge opp i passasjer. Gjenta trinn 4 til 6. Hvis du finner ingen sot eller ventilen mislykkes igjen testen etter rengjøring passasjer Bytt ut ventilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66992.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer