Hvordan sjekke for å se om en motor er sunt?

Bestemme tilstanden til bilens motor kan være vanskelig fordi det er så mange forskjellige komponenter. Selv når en motor virker helt greit, og kjører godt, kan det likevel oppleve problemer på grunn av en komponent breaking uten først å gi varselsignaler. Det finnes imidlertid en rekke forskjellige ting å se etter som kan indikere om et kjøretøy er inne i en hvilken som helst form for milde til alvorlige problemer med motoren. Motorene er dyre å erstatte og biler er essensielt ubrukelig uten en god motor, så det er viktig å holde motoren så sunt som mulig og gjøre reparasjoner som trengs hvis du mistenker at det er et problem. Instruksjoner
en

Sjekk bilens væsker. Fluider er en av de mest effektive indikatorer for tilstanden til en motor. Oljen skal være brun, gjennomsiktig og full. Det bør ikke lukte brent eller være melkeaktig, klumpete eller misfarget, som alle er tegn på potensielle problemer med motoren. Kjølevæske skal være full og inneholder frostvæske, som vanligvis grønn i fargen.
2

Se etter lekkasjer. Lekkasjer er et tegn på at noe er galt med bilen eller motor. Har en klarert mekaniker undersøke ethvert område av motoren der du ser væske akkumuleres. Parker bilen på et relativt rent konkret parkeringsplass plate og la den være der over natten. Du vil kunne se områder hvor det er betydelig væske lekker ut av neste morgen fordi væsker vil ha samlet på betongen under lekkasjen.
3

Start bilen. Bilen skal starte lett uten sliter, banging eller steiler. Lytt til motoren løp. Motoren skal ikke gjøre noen banke, banke eller pinge lyder, eller bør den ryke. Se eksos og sjekk for å se om en uvanlig mengde utslipp gass som slippes ut. Utslipp gasser bør være relativt klar og umerkelig, ikke hvit, svart eller blå. Bilen skal holde en jevn tomgang.
4

Drive bilen. Ta hensyn til hvordan den akselererer, stopper og opprettholder hastighet. Lytt for noen merkelige slag, støt eller knirking. Vær oppmerksom hvis bilen nøler eller ser ut til å slite på noen måte. Se målere nøye og pass på alle opphold innenfor normalområdet under drift. Betjene kjøretøyet på en rekke hastigheter i minst 30 minutter for å sørge for at du har god tid til å varme opp og grundig vurdere bilens tilstand.
5

Ta bilen til en mekaniker og har en kompresjon sjekk utføres på motoren. Kompresjonen sjekk måler om motoren har riktig trykk. Et tap av kompresjon i en motor er en advarsel tegn på alvorlige problemer, inkludert problemer med ringer, sylindere og ventiler.
P Hvis noen dashbordet feil lysene er på, har mekaniker feste en strekkodeleser til bilens datamaskin og skanne den for feilkoder for å avdekke problemer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66911.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer