Hva skjer når den U Joint ikke fungerer godt?

En universell felles, ofte kalt en U-joint, kobler drivakselen til differensialen på mange biler. Utformingen, basert på den gamle konseptet av slingrebøylen, tillater kraft som skal overføres fra girkassen til hjulene som driver kjøretøyet selv når suspensjonen opp og ned langs over humper og fall. Symptomer på U-Joint Failure

Når en U-joint begynner å svikte, de første symptomene er vanligvis en clunking støy når bilen står i gir og vibrasjoner som speiler bilens hastighet, ikke motorturtallet . Når du mistenker en feil universalledd, kan du fjerne den og rotere den manuelt for å sjekke for ujevnheter og åpenbare problemer, men det er ingen måte å fortelle om en U-joint er i god eller dårlig stand bare ved å se på det.

Årsak til U-Joint Failure

U-joint roterer rundt en X-formet senter. En drivaksel er festet til to motsatte punkter i X-, og en utgående aksel eller plate er festet til de to andre punkter av X. Hvert spissen av X har et smurt lager, og disse er de svake punktene i det U- joint. Over tid mister fettet lekker ut eller effektivitet. Lagrene begynner å slites ut og rive opp det indre av metall X-formet senter, til slutt U-joint mislykkes.
U-Joint Replacement
< p> For å erstatte U-joint, støtter bilen på bukker og skru fra hverandre drivakselen fra girkasse og differensial. Gjør fastmerker på begge sider av U-joint montering, slik at du kan montere den i sin opprinnelige konfigurasjonen. Fjern lokket både på X-formet senter og skyve X av åkene med et universalledd verktøyet, som ligner en stor C-klemmen. Sett på U-joint ved å reversere fjerning prosedyre.
Likhet for konstant hastighet ledd

fleste nyere biler erstatte u-ledd med konstant hastighet (CV) leddene. Cv ledd er mer tilgivende av drift på skarpe vinkler. De kan også, som navnet antyder, slår en aksel ved samme hastighet, uavhengig av vinkel av drift, mens u-ledd vise noen variasjon i akselhastigheten på forskjellige vinkler. U-leddene er sterkere enn cv ledd, men mindre fleksibel i sin søknad. Cv ledd også bruke enklere lagrene enn u-ledd.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66795.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer