Slik feilsøker motoren av en Mazda Miata

Feilsøking en Mazda Miata motor kan være relativt enkelt hvis du vet nøyaktig hva du leter etter og hvor du skal lete. Men noen ganger kan motorproblemer være litt mer komplisert, og én type symptom kan ha et par grunnleggende årsakene. I stedet for å famle gjennom motoren noe blindt, det er en måte å effektivisere process.The Miata sin On-Board Diagnostic system kan hjelpe deg med å finne potensielle plagsomme flekker i motoren. Du trenger
OBD-II kode leser
Vis flere instruksjoner
en

Climb bak Mazda Miata sin rattet og se under rattet og dashbordet for Mazdas Data Link Connector. DLC uttaket er din inngangsport til Miata datasystem. Du finner den til venstre for rattstammen, nær spark panel.
2

Koble en OBD-II-kode leseren til Miata sin DLC stikkontakt. Slå koden leseren på og slå den Miata elektriske system på. OBD-II kodelesere er alle litt forskjellige, og deres operativ bruk varierer litt etter merke og når koden leseren ble produsert. Noen reader enheter trenger ikke å være slått på for hånd, og andre krever at motoren går.
3

Hente OBD-II-koder fra Miata er OBD-II-systemet. Dette vil kreve enten la leseren gjør det automatisk eller stansing i en kommando for hånd. Den nøyaktige prosessen med hvordan du gjør dette varierer også etter merke av kode leser så følg instruksjonene i leserens manualen.
4

Skriv ned de aktive koder når de vises av leseren. Siden du ser spesielt for motorproblemer, kan du ignorere noen kode som starter med en "C", "U" eller "B." Motorproblemer kommer i form av "P" eller "Powertrain" koder.
5

Skille mellom drivverket koder som venter og de som er trøbbel. Venter koder er sjeldne feil, og de påvirker ikke statusen din "Check Engine" light. Feilkoder er problemer som er lite nedbrytbare og vil utløse "Check Engine" light.
6

Utarbeide en liste over koder på et eget ark. Skriv de feilkoder på toppen av arket og de ventende koder nederst.
7

Finn Mazdas supplerende OBD-II koding beskrivelser på nettet og skrive ut koden beskrivelser ved siden av alfanumeriske koder seg selv. De generiske OBD-II-koder vil bli oppført i instruksjonsboken for leseren. Disse vil gi deg ledetråder som trengs for å begynne å feilsøke miata er motorproblemer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66781.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer