Slik tester du Dynamo på et kjøretøy

Hvis din bil er motoren ser ut til å være å miste makt eller interiøret lysene er svak eller dine vindusviskere fungerer bare midlertidig, kanskje du har en defekt dynamo. Generatoren leverer strøm til bilens batteri med strøm og holder alle de ekstra elektriske komponenter som kjører, for eksempel frontlykter, klimaanlegg, vindusviskere og radio. Hvis batteriet lyset på bilens dashbord tennes og forblir tent, betyr det at batteriet ikke blir ladet. Men før du bytte ut batteriet, gjøre en enkel test for å se om dynamoen fungerer ved full kapasitet. Du trenger
Voltmeter
Vis flere instruksjoner
en

låne et voltmeter eller kjøpe en fra en auto deler butikken for å teste dynamo elektriske utgang. Voltmetere er relativt billig å kjøpe og er tilgjengelige i digitale og analoge versjoner.
2

Start bil. Hvis batteriet er dødt fra strømforbruket, bruk et batteri booster eller startkabler til å hoppe starte bilen. Selv om dynamoen svikter, vil kjøretøyet starte og kjøre for en kort periode.
3

Koble voltmeter sonder til batteriet innlegg. Fest den røde proben fra voltmeter til den positive (rød) innlegg på bilen batteriet og den svarte proben fra voltmeter til den negative (svart) innlegg på batteriet. Sett voltmeter til likestrøm (DC) skala.
4

Kjør motoren på en rask tomgang, for eksempel rundt 2500 rpm. Slå av alle elektrisitet drenering tilbehør, for eksempel frontlykter, vindusviskere, radio, bak defoggers og luftkondisjonering.
5

Kontroller batteriets spenning på voltmeter, på jakt etter en lesning mellom 13,6 og 14,3 volt. Din dynamo må generere en høyere spenning enn bilens batteri merkespenningen - vanligvis 12 volt - til tilstrekkelig forsyne batteriet og alle de ekstra elektriske komponenter. En lesning lavere enn 12 volt peker mot en undercharging dynamo, mens en leser over 15 tyder på din dynamo er overlading, angitt med, for eksempel, en siver batteri eller begge frontlyktene sviktende samtidig.
6

Slå på og opererer på full hastighet hele bilen tilbehør som trekker strøm, som frontlykter, vindusviskere, radio, bak defoggers og luftkondisjonering. Opprettholde turtallet på en rask tomgang i et par minutter og kontroller at voltmeter lesing forblir rundt 14 volt. Hvis avlesningen er lavere enn 13 volt, er dynamoen sannsynlig ikke jobber på full kapasitet.
7

Race bilens motor og lytt etter angiveri støy, noe som kan indikere at stasjonen beltet på dynamoen er defekt. Drivremmen roterer dynamo, konvertering av mekanisk kraft fra motoren til elektrisk strøm for å lade batteriet og andre elektriske komponenter. Hvis beltet er slitt (vises skinnende), sprukket eller løs, kan dette føre til at dynamoen å undercharge.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66747.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer