Slik feilsøker lysene på en Toyota Corolla

Når noen lys på din Toyota Corolla utvikle problemer, enten det er frontlyktene, takbelysning, dashbord lys eller annen belysning, kan det være foruroligende og noen ganger farlig hvis du kjører om natten . Kilden til problemet kan kreve en enkel fiks eller være et symptom på et større problem. Du trenger ikke å være en bil eller elektrisk ekspert til å gjøre noen grunnleggende feilsøking av problemet. Mange ganger du kan løse problemet selv uten å måtte ta bilen til en mekaniker. Du trenger
Phillips skrutrekker Vis
Test lys verktøyet
Sikring avtrekker
Flere Instruksjoner
en

identifisere innholdet av problemet, for eksempel hvis lysene er dempet eller ikke kommer i det hele tatt. Også finne ut om alle lysene er berørt eller om det er bare ett eller noen få lys. Dette bidrar til å finne kilden til problemet.
2

Finn og teste lysstyring. På mange Corolla modeller, instrumentbord lys har en dimming knott. Pass på at dimmeren er skrudd opp slik at lysene er koblet til strøm. Denne knott er vanligvis plassert på venstre side av rattet. Dessuten er corollas noen ganger utstyrt med en hovedbryter for innvendig belysning, vanligvis plassert på midtkonsollen. Pass på at bryteren er satt til "On" posisjon. For nøyaktig plassering av dimming knotter og av /på brytere, se i bruksanvisningen for din Corolla.
3

Sjekk den samlede kraften til bilen. Dersom annet tilbehør i bilen, for eksempel radio eller vindusviskere, ikke fungerer eller er stille uberegnelige oppførsel, kan bilens batteri være lav eller døde. Lad opp eller bytt batteri om nødvendig. Batteriet i en Corolla er vanligvis plassert rett bak førersiden frontlys i motorrommet.
4

Undersøk sikringene. Hvis en eller flere sikringer er brutt, vil enkelte belysning funksjoner ikke motta strøm fra batteriet. De to viktigste sikringsbokser i en Corolla er plassert under dashbordet på førersiden til venstre for rattet, ofte bak en liten dør, så vel som på førersiden i motorrommet, rett bak batteriet, inne i en svart dekket boksen. For å sjekke sikringene, ta av dekselet eller dør og bruke sikringen avtrekker for å fjerne sikringen. Hvis metallet kontakten inni plasten er brutt, må sikringen byttes ut.
5

Sjekk integriteten til lyspære. Hvis bare én eller to lyspærer ikke fungerer, og sikringen er intakt, kan lyspæren være utbrent. Noen knoller kan være vanskelig å fjerne basert på deres tilgjengelighet. Hvis du kan fjerne pære fra lyset socket, kan du kontrollere om glødetråden er fortsatt intakt. Hvis du bytter ut lys, sikre at du får en nøyaktig modell erstatning. Sjekk bruksanvisningen for din Corolla eller kontakt din lokale Toyota forhandler serviceavdeling for å finne ut hvilken modell av pære.
6

ut om ledningene som fører til lyset gjennomføre elektrisitet. Koble den negative ledelsen på test lys verktøyet til den negative terminalen på bilbatteriet. Deretter plusskabelen på test lys verktøyet til den positive ledningen på frontlys ledningsnett. Hvis du er usikker på hvilken ledning er den positive ledningen, ta kontakt med bruksanvisningen for koblingsskjemaet. Hvis lyset mottar strøm, lys i testen lyset verktøyet vil lyse. Hvis testen lyset verktøyet ikke lyser, kan det være et problem i ledningene som fører til lyset.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66604.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer