Motorkode Diagnose

Dagens moderne biler har ingen likhet med biler fra 30 år siden når det gjelder reparasjoner. Moderne reparasjon diagnose er utført ved å spørre bilens datamaskin hva som kan være galt. Tydeligvis bilen ikke snakke tilbake som K.I.T.T. fra 1980-tallet Knight Rider TV-show. I stedet er en oversetter nødvendig for å forstå kodene bilens system spor. Denne koden leser kan en mekaniker eller en bil eieren å diagnostisere bilen basert på en rekke koder. On Board Diagnostics Språk

Språket bil reparasjon bruker er On Board Diagnostics språk, bedre kjent som OBD. Denne består av en rekke koder, en for hver feil eller føleren utløser som kan oppstå i en bil. Naturligvis er biler nå gjort med hundrevis av sensorer for å produsere disse kodene når et problem eller avvik oppstår. Kodene kan leses og forstås ved hjelp av en motor code scanner, som strekker seg fra $ 60 for en personlig leseren til $ 300 for en profesjonell enhet.
Koder er ikke perfekt

Ett problem som moderne bileiere lærer er at koden diagnose er ikke perfekt. Mange ganger en bil gir en kode advarsel om at kan være en feil. For eksempel kan en dårlig gasspjeld forårsake feil signaler i en O2 sensor, en mass air flow sensor, og til og med et drivstoff trykksensorens men ingen av disse delene kan ha faktiske problemer.
Koder er ikke permanent
p Hvis kodene oppholdt seg i en bil minne permanent det til slutt ville gå tom for data plass. En kode som ikke er vedvarende tre ganger på rad stopper forårsaker "check engine"-indikatoren å slå på. En kode lesing også vil til slutt falle av minnet etter signaliserer 40 til 50 ganger, avhengig av bilmodell.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66569.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer