Slik feilsøker Dynamo Problemer

Generatoren er en uunnværlig del av alle bilens elektriske system. Hvis det svikter på noen måte eller svikter helt, batteriet uunngåelig utslipp til et punkt der det ikke lenger er nyttig. Dette skyldes det faktum at når motoren er i gang, viser det et belte som driver generatoren. Generatoren genererer deretter en elektrisk spenning som er distribuert til batteriet, så vel som andre elektrisk drevne utstyr på kjøretøyet. Hvis dynamoen ikke fungerer, vil en utilstrekkelig tilførsel av strøm føre og batteriet vil dø. Du trenger
Digital voltmeter
Noen å hjelpe
Vis flere instruksjoner
en

Åpne bilens panser og finne dynamoen i motorrommet. Den nøyaktige plasseringen vil variere avhengig av merke /modell av bilen. Uansett plassering, vil generatoren bruke en talje og belte.
2

Inspiser beltet etter at du har funnet dynamoen. Dynamoen belte må være stramt. Hvis det er løst, vil det ikke kjøre dynamoen skikkelig. Dette vil resultere i dårlig elektrisk utgang. Også, hvis beltet er skadet, sprukket eller slitt, bør du ha den erstattet.
3

Inspiser monteringsbrakettene og bolter som fester dynamoen til motoren. Dynamoen må være sikre. Hvis den mangler noen bolter eller er løs på festebraketten, vil det ikke fungere fullstendig. Skift ut eller stramme boltene som nødvendig.
4

Sikre hendene og alle verktøy er borte fra noen av bilens bevegelige deler og har en medhjelper starte motoren. Mens motoren er i gang, lytte spesielt til generatoren. Hvis du hører noe sliping, dynamoen mest sannsynlig har slitt eller ødelagt lagrene, eller en dårlig diode. En skrikende lyden er mer en indikasjon på en utslitt eller løs beltet.
5

Slå bilen av for et øyeblikk mens du fester en digital voltmeter til bilens batteri. Sørg for å koble voltmeter riktig og ordentlig. Den voltmeter positive og negative klemmer eller fører må være kombinert med matchende positive og negative polene på batteriet.
6

at alle verktøy, ledninger og kroppsdeler er borte fra alle bevegelige komponenter i motoren og har hjelperen starte motoren igjen. Spenningsavlesing som vises på voltmeter bør falle i 13,8 til 15,3 rekkevidde, eller ca 1,5 til 2 volt større enn den faktiske batterispenning, som vanligvis er 12 volt for de fleste biler og lastebiler. En lesning som er for høy eller lav kan indikere alt fra en defekt regulator, feil jording, korroderte terminaler eller kortsluttet /dårlig dioder.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66497.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer