Symptomer på en Valve Lifter

Mange deler av ventilen tog har ansvar for timing åpning og lukking av ventilene. De virker i tilknytning til hverandre, diktert av rotasjonen av kamakselen. To typer ventil løftere arbeide av kamaksel rotasjon for å åpne og lukke ventilene: solid justerbar type, og den mer brukte hydrauliske løfteren. De trenger begge olje levert av oljepumpe til å operere effektivt. Når ventilløftere begynne å bære, kan ventilen ikke åpne og lukke presist og flere symptomer på problemet vil vises. Instrument Varsellys

Den første symptom på en dårlig løfteren vil trolig dukke opp på instrumentpanelet som olje-lys som lyser eller blinker med jevne mellomrom. Oljen passasjer i hode og kamaksel blir tilstoppet, begrenser strømmen av olje, noe som fører til lav eller utilstrekkelig oljetrykk på toppen av motoren, eller ventil tog. Oljen lys kan komme på når motoren varme opp og forsvinner når motoren har nådd normal driftstemperatur. En dårlig lifter kan føre til denne tilstanden selv når Oljepumpens fungerer riktig, eller oljenivået i veivhuset leser full.
Klikke motor støy.

Ventil løftere som ha slitt overdrevet vil produsere en støy som stammer ra toppen av motoren under ventilen dekker eller direkte under inntaksmanifold. De første tegnene vil være en klikkelyd som vises under motoren varm-up, eller i en tid med kalde eller minusgrader. Kalde temperaturer bryte ned viskositeten til oljen, og det mister sin smørende kvaliteter. De løftere sitte på en av de høyeste punktene på motoren, noe som gjør det vanskelig for tykk olje å reise oppover, forårsaker en klikking eller moderat tikkelyd.
Clacking Motor Noises

Når løftere har slitt mye, eller hvis de har løsnet fra justering (solide typen løftere), vil de avgi en barsk klaprende lyd når motoren varme opp og fortsette å produsere lyd under alle kjøreforhold områder. Motoroljen lys kan komme på under oppvarming opp og bo på under alle kjøreforhold, uansett vær. Det kan være en merkbar miss eller snuble i motoren. Hvis miss har en konstant rytmisk mønster, betyr det at løfteren har kollapset, og kan ikke lenger åpne og lukke ventilen. Eksosutslipp kan fremstå som hvit-grå røyk, eller til og med svart røyk.
Overdreven Valve Lash

Overdreven vale snert vil bli synlig mellom rocker arm tappet og toppen av ventilen fjær ansikt, når ventilen, er tatt av. Justeringsmutrene kan tilbake ut av vippearmer, på grunn av slitasje eller stripping, produsere overflødig klaring. Noen hydrauliske løftere kan justeres for "null" snert til sete løfteren. De solide typen løftere vil også vise overflødig klaring mellom ventil våren ansiktet og rocker arm tappet. De solide løftere kan justeres med en bladsøker for å fjerne overflødig klaring. Løftere som fortsetter å klakk etter riktig justering har slitt for mye.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66466.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer