Hva er årsakene til en Torque Converter grøsser?

En momentomformer overfører bilen motorens kraft til en automatisk girkasse måten en clutch gjør med en manual. Hvis bilen din lider av momentomformer gyse, vil du vite det. En "Popular Mechanics"-kolonnen beskriver det som "en vertikal risting av instrumentpanelet og rattstammen." Momentomformer grøsser kan ha flere årsaker, for eksempel kjøring på ujevne veier, behovet for en motor tune-up eller mekaniske problemer. Slitte tørrplate

Torque omformere, som manuelle clutcher, bruker friksjon å utføre jobben sin. Et metall-plate eller plate dekket med høy friksjon materiale presser mot en annen plate for å overføre kraften fra motorens veivaksel til overføring. Omformeren øker trykket som overføring håndterer hastigheten uten å kveles motoren, men også reduserer trykket slik at platene kan skille når sendingen ikke kan slå raskt nok. Hvis friksjonsskiven blir slitt, det raskt griper og slips i høy hastighet.
Bilder Defekt Converter Lockup og pumpe

dreiemomentomformere er forseglet enheter som pumper hydraulikkolje i og ut av konverteren for å bevege platene sammen eller fra hverandre. Dette hydraulisk væske reiser gjennom en torque converter clutch (TCC) lockup ventilen. Enten denne ventilen eller pumpen som forsyner det kan gå dårlig, noe som resulterer i dårlig eller inkonsistent fluidtrykk. Som med de andre mulige mekaniske problemer, kan dette problemet diskene til vekselvis fange og mister grepet.
Broken Spjeld Springs

Demperen kilder i dreiemoment converter kan også gå dårlig. Momentomformeren clutchen kobler ut og raskere, både i respons på endringer i gasspedal trykk og bevegelse i opphengningssystemet. Demperen fjærer fungerer som små støtdempere, hindrer diskene fra spretter vilt når de blir med eller skille.
Defekte Programmering

Mange moderne automatiske girkasser og bakaksler er avhengig av datamaskinen styre systemer for å regulere timing av skiftene, forbedre både gass kjørelengde og ytelse. Kontrollpunktene programmer er laget for en generisk kjøremønster ingeniører fra bilindustrien forventer å passe de fleste bilkjøpere. Imidlertid kan noen drivere kjøre under ulike omstendigheter --- pluss, kan ingeniørene rett og slett har gjort en feil i sitt program. I dette tilfellet, kan løsningen innebære laste ned en enkel software fix --- eller det kan kreve å erstatte et forhåndsprogrammert databrikke (firmware).
Andre Automotive Systems

Mens grøsser problemer generelt stammer fra problemer med selve omformeren, kan noen problemer skyldes feil på motor eller girkasse /transaksel seg. For eksempel fører en tenning system som misfires midlertidig og at motoren kjører omtrent ikke gir strøm konsekvent til torque converter, noe som tvinger den til å hente og slippe i respons.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66405.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer