Honda OBD1 kodeliste

Honda biler laget mellom 1990 og 1995 brukte Onboard Diagnostic I (OBD-I) datasystem, som ble erstattet i 1996 med OBD-II-systemet. Hvert kjøretøy med OBD-I-systemet hadde sine egne spesifikke feilkoder (DTC), som gjorde det vanskelig for mekanikerne å diagnostisere hva som var galt med kjøretøyene. Bileiere ofte måtte gå til en forhandler for å finne ut hva som var galt med bilene sine. OBD-II-systemet har gjort alle de DTC koder generiske, med standard definisjoner. Men hvis du har en OBD-I Honda kjøretøy, må du kjenne de spesielle koder for at kjøretøyet. Det kan imidlertid hende du må kjøpe en OBD-I skanne verktøy for å gjøre dette. 11
p Hvis du mottar OBD-I kode 11, så er det noe galt med Electronic Control Module (ECM). ECM er en type innebygd system som styrer deg elektriske systemer. Et innebygd system er en type datamaskin system som er designet for å gjøre bare ett (eller noen) funksjoner, for eksempel kontrollere det elektriske anlegget. Du bør kjøre tester på dette systemet for å avgjøre om den ikke fungerer som den skal, eller hvis den har mislyktes. Du kan også prøve å oppdatere eller oppdatering av systemet for å se om det løser problemet. The Code 0 (null) er også forbundet med ECM feil.
21/22

21 og 22 DTC begge refererer til ditt Variable Valve Timing and Lift Electronic Control (V-TEC) magnetventil. Denne enheten er en del av ventil tog system, som forsøker å gjøre din Honda-motoren mer effektiv. Den V-Tec kontroll magnetventil styrer oljetrykk som flytter fra spoleventil til Revolutions Per Minute (RPM) cam er låsebolt. Hvis du mottar disse to feilene, så må du sjekke magnetventil for å avgjøre hvorvidt det har sviktet.
71 Gjennom 76
p Hvis du mottar feilkoder 71 gjennom 76, da har du en misfiring sylinder. Koden breakdowns er som følger: kode 71 - sylinder 1, 72 - sylinder 2, 73 - sylindret 3, 74 - sylindret 4, 75 - sylindret 6, og 76 - sylindret 6. Dette betyr at du har et problem med en av dine motorsylindrene enten ikke skyte i det hele tatt eller ikke skyte riktig. Du vil føle dette når det skjer fordi motoren sylinder som misfires fører til at motoren til å riste, og disse vibrasjonene har en tendens til å bevege seg i hele bilen. Dette kan også påvirke utslipp og drivstofføkonomi. Kodene vil hjelpe deg begrense hvilken sylinder er feiltenning.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66270.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer