Hvordan diagnostisere jeg Car Trouble for en 1981 Camero?

I 1981 Chevrolet begynte installere innebygde datamaskiner inn i Camaros Z28 modellene. Denne integrerte datamaskinen kalles ECM eller Engine Computer Module. ECM ble koblet til mange av de elektriske komponentene i Camaro. I teorien, forutsatt at ECM en rask diagnose om potensielle problemer med bilen ved å henge den opp til en større maskin som ville lese feilmeldinger genereres. Det finnes en rekke områder for å se etter i problemer med en 1981 Camaro. For de fleste biler, er det enten energiflyten, luftstrømmen eller drivstoff. Med en 29 år gammel bil, er det andre saker. Instruksjoner
Grunnleggende
en

Sett nøkkelen i tenningen akkurat langt nok til å slå på innvendige elektronikken. Kontroller radio, lys og signaler for å sørge for at hver slås på. Den første grunnleggende spørsmålet du sjekker er energiflyten. Strømmen går fra batteriet til hver elektrisk komponent i motoren og til sikringsboksen. Hvis de innvendige elektronikken fungerer og de elektriske komponentene i motoren arbeider, bør energiflyten være fint.

For en nærmere diagnose, sjekk distributør cap, tennplugger og kontakt ledninger for rust, råte eller skade. Den andre generasjonen Camaro fra 1981 hadde sidemontert stil batterier. Den fabrikkmontert batteriet var den Delco Freedom type.
2

Inspiser luftstrømmen av kjøretøyet. Åpne panseret og ta av luftfilteret. Sjekk for hull eller encrusted rusk i filteret, og dette må kanskje skiftes ut. Kontroller luftinntaket slanger bak luftfilteret for løv, skitt eller noe annet som kan blokkere luftstrømmen inn i motoren. Hvis du ikke finner blokkering og filteret er i rimelig god stand, kjøpe en forgasser renere fra en auto supply butikken og følge instruksjonene. Camaro er ECM var koblet til forgasseren og kontrollert blanding av luft og drivstoff i riktige proporsjoner til å generere den lille eksplosjonen er nødvendig for å starte motoren.
3

Kontroller drivstoff flyt av kjøretøy. Kontroller brennstoff-filter, som er plassert i fronten av den bakre aksel. Drivstoffrøret linjen går fra gasstanken i bensininnsprøytning. Drivstoffilteret skjermer partikler av skitt og rust fra drivstoffet før det når, og potensielt skader, motoren. Fjern beslag om de er metall eller plast. Bruk en vridende bevegelse for å fjerne filteret. Sjekk pakningene på begge ender av filter for rusk eller slitasje. Skift ut filteret. Sjekk drivstoff linje for lekkasje, deler, brutte utrustning og råte.
Utover det grunnleggende
4

skylle girkasse med enten et kommersielt kjøpt produktet eller har en profesjonell gjøre det. Flushing overføring fjerner bygget opp slam og hjelper med å finne lekkasjer i overføringslinjer og clutch system. Inspisere overføringskabler for slitasje og råte, da dette kan hindre endring av tannhjul. Gammel kabel av kobber og isolert ledning dekker kan funksjonsfeil enkelt.
5

Inspiser bremseklossene og rotorer for slitasje. Begge skal være glatt, tørr og uten feil. Hvis du oppdager væske har lekket eller er lekker på putene eller rotorer, finne og fikse lekkasjen og deretter erstatte både pads og rotorer.
6

Undersøke "Check Engine" light hvis den er på. ECM vil be "Check Engine" light hvis den oppdager et problem på en av de mange elektriske komponentene den er koblet til. Noen ganger meldingen genereres betyr at ECM seg selv ikke fungerer. Kontrollere det grunnleggende først, og går videre til de andre alternativene vil hjelpe deg å unngå en unøyaktig lesing på ECM.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66258.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer