Feilsøking Auto Bremser

Bremsene er det viktigste sikkerhetssystemet på hver bil. Det er ansvaret til hver bilist å sikre sine bremser er i forskriftsmessig stand, ikke bare for sin egen sikkerhet, men også for sikkerheten til sine passasjerer og andre brukere av veien. Grunnleggende feilsøking av bil bremser er ikke vanskelig, og hver bilist kan lett lære å se etter enkle symptomer på brems problemer som, hvis igjen uten tilsyn, kan utvikle seg til alvorlige problemer nedover veien. Instruksjoner
en

Vær oppmerksom på uvanlige lyder under kjøring og ved oppbremsing. En skingrende hvin som kan bli hørt, selv når bremsene ikke er i bruk, kan være forårsaket av slitasje indikatorer som ofte bygd inn plate bremseklosser til hensikt å gjøre dette høres ut som en advarsel om at puten linings er nesten utslitt . Hvis elektrodene er gamle, sjekk fôr tykkelse. Hvis en rolig brems hvin høres med splitter nye pads, vente til bilen har blitt kjørt i ca 300 miles fra byen kjører slik at de nye pads og plater til å bære sammen. Hvis elektrodene er verken ny eller gammel, vurdere å installere støyreduserende shims på ryggen av bremseklossene. En veldig høyt knaser, skraping eller sliping støy kan tyde på en fullstendig svikt i en eller flere bremseklosser, og bremsene skal være service øyeblikkelig.
2

Sjekk for pulsering eller vibrasjoner under oppbremsing. I mekaniker verden, er dette ofte referert til som brems flimmer. Flimmer kan være forårsaket av sprukne eller ujevnt slitt plater, i hvilket tilfelle den defekte disken må reasfaltert eller erstattes. Feilaktig innstramming av hjul slepe nøtter kan sette ujevne krefter på platen, noen ganger forårsaker platen å deformere, forårsaker brems flimmer. Flimmer kan også være et resultat av plater som ikke er installert rett, eller brems trommer som er ut-av-runde.
3

Sjekk for kjøretøy trekk ved bremsing. Dersom kjøretøyet trekker til siden når bremsene er aktivert, indikerer det vanligvis at den fremre bøylen på den siden som vender bort fra retningen av trekk blir grepet og ikke lukket. Bøylen skal demonteres, kontrolleres og smøres. Bremse trekk kan også være forårsaket av bundne eller plugget bremseledninger, eller ved en svikt i ett kammer for bremsen hovedsylinderen. Bremseklossene på motsatt side til trekk kan ha olje eller fett på fôr overflaten. Hvis pull er ledsaget av en høy skrapelyd, kan det tyde på bremseklossene på siden av trekk har sviktet fullstendig, og metallet pad backing plate er fanget platen. Andre mulige årsaker ikke er relatert til bremsene er dårlig front-end justering og feil oppblåste eller feilaktige dekk.
4

Sjekk om bremsene hente plutselig når den brukes. Dette kan indikere problemer med vakuum booster eller proporsjonering ventilen. Fanget bremser kan også være forårsaket av forurensning på bremseklossene eller sko. Støv og vei grus kan komme inn i puten fôr, forårsaker økt friksjon mellom bremseklossene og rotorer. Dette skjer ofte etter lang tids kjøring på støvete, grusveier.
5

Sjekk "føler" av bremsepedalen. Erfarne sjåfører vet den normale følelsen de får når de trykker på bremsepedalen. Hvis pedalen føles hardere eller høyere enn normalt, kan det tyde på problemer med bremsen makt booster. En myk og bløt følelsen kan være forårsaket av innestengt luft i bremseslanger, et lavt bremsevæske nivå eller et problem med master sylinder. Hvis bremsepedalen synker til gulvet, er det sannsynlig bremsevæskenivået er kritisk lavt, eller det er en stor svikt i master sylinder.
6

Test kraften bremsingen. Med motoren i gang, trykk og hold, bremsepedalen. Pedalen bør ha en god følelse, og det bør ikke falle mot gulvet med tiden. En myk eller svampete følelse indikerer luft fanget i bremseslanger, og bremsene bør luftes, for å fjerne eventuelle luftbobler. En fast, kan vanskelig følelse bety at strømmen booster er defekt og må repareres eller erstattes. Dersom pedalen føles normalt, men langsomt synker mot gulvet med tiden, er det sannsynlig at det er et problem med hovedsylinderen, og sylinderen må skiftes ut. Som en ekstra sjekk, hold bremsepedalen ned med lys, jevn kraft, med motoren av. Pedalen skal føle seg høyt og hardt. Nå, starte motoren, mens du fremdeles holder pedalen nede. Pedalen bør slippe, litt, og ha en normal følelse. Hvis ja, er kraften booster sannsynligvis fungerer.
7

Kontroller nivået i bremsevæskebeholderen. Dette er vanligvis en semi-transparent plast container, som ligger nær baksiden av motorrommet på førersiden. Det er klart synlige merker på siden av reservoaret for "Full" og "Minimum" nivåer. Oljenivået skal være mellom disse merkene. En altfor lavt væskenivå kan resultere i en myk eller bløt følelse, når bremsepedalen trykkes. Bringe nivået opp til "FULL"-merket med ny bremsevæske som oppfyller produsentens spesifikasjoner. På eldre biler kan bremsevæskebeholderen være laget av metall, og hetten må fjernes, for å sjekke væskenivået.
8

Kontroller bremsevæske for forurensning, ved å åpne reservoaret, og ta en god titt på væske inne. Den bør ha en homogen farge og en semi-klart utseende. Hvis væsken er brunaktig i fargen, hvis avskum eller skum flyter på overflaten eller om noen forurensning er synlig, skal hele bremsesystemet må tømmes, spyles og fylles med ny væske som oppfyller produsentens spesifikasjoner.
9

Sjekk systemet for lekkasjer, spesielt hvis bremsevæske nivået ble funnet å være lav. Kontroller grunnen, under bilen, etter at den har stått parkert på ett sted for en stund, og se etter våte flekker der væske har dryppet. Legg merke til plasseringen, og starte søket, rett over det stedet. De mest sannsynlige stedene for lekkasjer er kontaktpunktene mellom bremseslanger og master sylinder, samt fleksible brems slanger som blir med bremseslanger til bremsesylindrene på hvert hjul. Bremsesylinderen sel er også et vanlig lekkasje plassering.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66168.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer