Kamaksel Feilsøking

The kamaksel har en svært viktig jobb i motoren. Ved hjelp av en serie med fliker på en lang aksel, må den spinne og gjøre kontakt med vippearmer eller løftere for å åpne og lukke ventilene. Åpning og lukking av ventilene styrer strømmen hjerneslag. Tilstanden av kam fliker, som har en egg-form, bestemmer lengden av ventilåpningen og varigheten. Siden kamaksel sitter nær toppen av motoren, har det vanskeligere for å motta tilstrekkelig smøring fra oljepumpen som må pumpe oljen oppover fra bunnen av motoren. Heldigvis, når en kamaksel begynner å bære, kan det komme noen tegn på at en observant kjøretøyets eier kan oppdage. Du trenger
Timing lys
Bruksanvisning
stetoskop
Socket sett og skiftenøkkel
Compression måle
Vis flere instruksjoner
Diagnostisering kamaksel

1.

Lytt til unormal støy fra ventil deksler eller toppen av inntak manifold. Husk at kamaksler roterer med halve hastigheten på motoren veivakselen. Plasser metall sonde av et stetoskop mot ventil dekke toppen eller siden, for V-6 eller V-8 motorer som har ventilløfternes motorer. Plasser sonden over inntaket manifold for motorer som har over-head kamaksler. Lytt for noen høy klikking eller "Clacking" lyder. Beveg stetoskop sonde opp og ned langs lengden av ventildekselet eller manifold. Slik lyd kan betegne en slitt lapp på kamaksel som fører til at løfteren å klapse. Støy som kommer fra alle steder av kamaksel lengden kan indikere flere lapp slitasje.

Skift olje hvis det vises forurenset eller skittent. Olje som har mistet sin viskositet vil bære kamaksel og lagrene raskere enn de fleste motordeler.
2

Plasser bilen i park eller nøytral og sett i nødbremsen. Løft panseret. Se i brukerhåndboken for å bestemme plasseringen av nummer én sylinder på bilen din. Koble fra vakuumkilde på fordeleren og plug linjen. Lokalisere taktmerkene på veivakselen og metal-kategorien på motorblokken. Se i bruksanvisningen for riktig timing måling for ditt kjøretøy.
3

Hook opp timing lys plug klippet til nummer én-ledningen. Koble timing lys positive ledningen til den røde positive terminalen på batteriet. Koble den svarte negative ledningen fra timing lys til minuspolen på batteriet. Ha en assistent starte motoren. Les taktmerket som justerer veivakselen og metal-kategorien. Sammenligne lesing med brukerhåndboken spesifikasjonen, som vil lese i grader. Hvis avlesningen krever seks grader Btd (før øvre dødpunkt), og målingen viser noe mindre, kan dette tyde på en slitt kamaksel som har tilbakestående (bremset) timingen.
4

midlertidig fjerne coil ledningen fra distributør til å holde motoren starter. Fjern alle tennpluggene, holde plugg ledninger nær sine respektive hull for riktig re-installasjon. Skru komprimering måleren inn en front tennplugg hullet. Har assistent sveiv motoren rundt syv eller åtte ganger med tenningsnøkkelen (startposisjon). Marker komprimering les nedover i pounds. Teste alle sylindere med komprimering måle og registrere alle målingene. Eventuelle sylindere under 30 pounds vil vise et tap av kompresjon. Hvis alle sylindere lese under 30 pounds, kan problemet være en slitt kamaksel, forutsatt at stempelringer og ventiler har ikke lidd slitasje.
5

Fjern inspeksjon vinduet til fronten timing kjeden (eller belte) dekker hvis bilen har en. Bruk en butikk lett å se inne i timing kjedekasse. Hvis du ser noen overdreven slakk i timing kjeden eller beltet, vil det indikere at kjedet eller beltet er svekket på grunn av slitasje, eller at timingen kjedestrammeren har frosset på plass. Hvis du ser ingen belte eller kjede på innsiden utstyr eller trinse, betyr det at beltet eller kjeden har brutt eller bli frakobling. En slik tilstand vil resultere i ingen ventil handling i det hele tatt, og må repareres.
6

Lytt og se motoren mens på tomgang. En grov eller snubler motor kunne vise til slitte kamnesene som ikke vil tillate riktig åpning og lukking av ventilene. Lytt for noen dukker eller backfiring fra motoren under akselerasjon. Hvis motoren har blitt innstilt til spesifikasjoner, inkludert forgasseren og bensininnsprøytning, kan problemet være en slitt kamaksel. Hvis du hører en hylende eller rist støy som kommer fra toppen av manifold, kan det peke på en skjev eller bøyd kamaksel som har lidd overoppheting i motoren. En kamaksel som roterer ikke vil følge av frosne kamaksel lagrene som har lidd av overoppheting eller lavt oljetrykk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66112.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer