Hvordan Test oksygen sensorer med en spenning Meter

En mislykket oksygen (O2) sensor vil ha en direkte innvirkning på bilens motorytelse. Du legger kanskje merke en økning i drivstofforbruket, som igjen påvirker eksosutslipp. Men før du skylde på sensor eller hodet til verksted, kjøre noen tester for å sjekke komponentens stand. Du kan utføre en enkel feilsøking og vedlikehold prosedyre ved hjelp av et voltmeter. Du trenger
Floor jack (om nødvendig)
to bukker (om nødvendig)
2 stoppklosser, om nødvendig
10 megohm digital voltmeter
Assistant hjelp
Vis flere instruksjoner
en

kjøre bil i ca 20 minutter på motorveien hastighet for å bringe motoren til driftstemperatur deretter parkere bilen der du har tenkt å teste oksygen sensor.
2

Løft fronten på bilen med et gulv jack og støtte den på to bukker, hvis du trenger å få tilgang til oksygen sensor. Forskjellige kjøretøy har ulike krav til testing av sensor. Sett på parkeringsbremsen og blokkere bakhjulene med to bremseklosser.
3

Start motoren og la den inaktiv.
4

Koble den røde proben av din 10 megohm digitalvoltmeter til signalledningen av oksygensensoren gjennom sensorens elektriske tilkoblingsorgan. Koble målerens svarte proben til et metall komponent eller bolt på bilens chassis.
5

Sett meter til mV likespenning skala. Slå på apparatet. Avlesningen på displayet skal svinge raskt mellom 0,1 og 0,9 volt (100mV og 900 mV).
6

Spør en assistent til å trekke av et vakuum slange, som den koblet til den positive veivhusventilasjon ( PCV) ventil. Ventilen er omtrent halve størrelsen av en tennplugg. Er montert på eller koblet til ventil-dekselet med en slange på den ene siden, og koblet til inntaksmanifold med en annen slange på den andre siden. Den ekstra luft kommer inn i motoren bør gjøre sensoren utgangsspenning gå ned til 0,2 eller 0,3 volt (eller 200 mV 300 mV), hvilket indikerer en mager luft /brennstoffblandingen. Bytt sugeslangen.
7

Spør din assistent til å åpne og lukke strupeventil for hånd. Strupeventil svinger på midten av spjeldhus når gasspedalen trykkes ned. Den oksygen sensor spenning signal bør endre seg raskt de reagerer på den plutselige endringen i luften kommer inn i inntaket manifold.
8

Koble luftkanal fra luftinnsugningsenheten med en stjerneskrutrekker og be din assistent å blokkere åpningen med en butikk fille. Luftinnsugningsenheten forbinder spjeldhus til fronten på bilen med en luftkanal og inneholder luftfilteret.

Du kan koble luftkanal på spjeldhus eller luftfilter boliger, avhengig av kjøretøyet. Den oksygen sensor output spenning skal opp i rundt 0,8 eller 0,9 volt (800 mV eller 900 mV) som luften går inn i inntaket manifold er redusert.
9

Slå av motoren og senke bilen off sikkerheten står, hvis du måtte heve den. Hvis oksygen sensor ikke klarer å reagere på endringer i luftmengde, må du erstatte det.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66093.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer