Slik feilsøker en Marine Propeller Shaft

Marine propeller og akslinger ta en konstant juling når det utsettes for grov sjø, konstant akselerasjon og retardasjon, belastning og vann kjemikalier. Ved siden av motoren, utfører propellen meste av arbeidet, presser et fartøy gjennom vannet. En propell aksling som går ut av balanse, sprekker eller deformeres på noen måte skal inspiseres og skiftes ut. Inspeksjon propellstammer for operasjonell tilstand bør være en vanlig tjeneste ritual, om båten ligger ved kai eller hyppig langdistanse cruise. Inspisere din propellakselen kan varsle deg om problemer som kan ligger foran oss. Du trenger:
Bruksanvisning
Dial indikator (hvis relevant)
Spiss dowel
Straight edge linjal
Socket satt
Skralle
Degreaser
Shop lys
Forstørrelsesglass
Vis flere instruksjoner
en

Plasser en spiss dowel langs den vertikale kanten av roret linje. Forlenge den spisse enden av pluggen ned til midten av den maskinerte ende av propellakselen. Roter akselen flere revolusjoner og se etter noen merkbar slingre i sjakten. Eventuelle avvik vil indikere en bøyd skaft eller en propell boring som har blitt skeivt eller ute av justering. Hvis du har bruk for et måleur, bruke den til å lese noen vinkel vingle på propellakselen.
2

Vær sikker på Cutlass akselen peiling tillater ikke overdreven bevegelse. Trekk bladet frem og tilbake og merke noen gratis spill som virker overdreven. Rådfør deg med bruksanvisningen for den maksimalt tillatte klaring. Noen vanntett marine lagrene krever en viss mengde fri lek, men de bør ikke overgå produsentens spesifikasjoner. Overdreven pytt i lageret vil indikere lageret må byttes ut og kan muligens ha skadet propellakselen.
3

Fjern propellen fra akselen med riktig socket. Trekk propellen utover fra akselen, mens å legge merke til hvor lett skiller propellen fra akselen. Bruk en hammer for å banke på baksiden av propellen hvis det viser seg vanskelig å fjerne. Inspisere nøkkel og nøkkelen måte. Nøkkelen skal vises som en liten rektangulær blokk med metall med ganske skarpe kanter. Hvis nøkkelen har misdannelser som knuste eller avrundet sider eller ender, inspisere skaftet for skade. Akselkilen måten må ikke ha noen misdannelser - det skal være dypt med entydige linjer. Hvis ikke, bør akselen skiftes ut.
4

Skyv propellen tilbake på akselen uten å installere nøkkelen. Pass på at propellen ikke vingle ikke på akselen taper. Rotere den frem og tilbake og merke hvis det binder i noen retning. Hvis den gjør det, er det mulig at akselen må skal overlappes med ventil slipemasse for å fjerne små grader. Dette vil sikre en bedre passform.
5

Rengjør propellakselen med en god avfettingsmiddel. Hold en rett kant hersker over toppen av skaftet, i tråd med sin lengde. Se etter eventuelle ujevnheter mellom propellakselen og linjal kanten. Slike avvik vil peke på en bøyd propellakselen.
6

Inspiser ren propellakselen med et sterkt lys og lupe. Se etter hårfestet press sprekker fra utgangen del av skaftet til slutten. Inspisere enden av skaftet for edderkopp sprekker. Merke hvis akselen har noen grooves, skjemmet overflater eller noen uvanlige riper. Se etter små groper i overflaten av metall - dette vil indikere rust og forurensning. Sørg for at de taper av skaftet vises uniform uten flate flekker. Bytt propellakselen hvis du ser noen av disse skadene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66037.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer