Symptomer på Drivaksel Problemer

En bilens drivaksel - den roterende objektet ligger mellom differensialer og gearkasse - hjelper det bytter fra tomgang til å kjøre, uten den, ville et kjøretøy aldri flytte. Vanligvis gjør en drivaksel ikke svikte umiddelbart, og forringelse skjer over tid. Følgelig, hvis drivaksel problemer blir oppdaget tidlig, kan du unngå kostbare reparasjoner. Det finnes ulike symptomer som indikerer om bilens drivaksel er defekt. Vibrasjon

En skadet drivakselen kan føre til at bilen til å vibrere. Hele bilen eller deler av det - spesielt gulvbordene - kan riste og skjelve, og vibrasjonen vil ofte forsterke og forverre en økt hastighet. Kraftige vibrasjoner kan også indikere en dårlig dekk, men vibrasjoner fra dekk problemer vanligvis skje under akselerasjon, mens drivaksel problemer forårsake vibrasjoner når bilen er i bevegelse eller stillestående
Høres
.

Et kjøretøy kan avgi lyder hvis drivakselen er dårlig. Du kan høre en lav knirkende lyd som forsterker med økning i hastighet. Lyden kan forsvinne helt når du reiser i høyere hastigheter og dukke opp igjen når bilen bremser. Dette er ofte et resultat av en alvorlig skadet U-joint, en del som er koblet til drivakselen.
Turning Issues

En drivaksel problem kan hindre bilens hjul danne å gå ordentlig. Du kan legge merke til at hjulene nøler når du slår et hjørne. Du kan føle motstand fra dekkene når skarpe svinger eller U-svinger. Du kan også oppleve parkeringsproblemer mens du prøver å manøvrere hjulene til å rulle inn i trange rom.
Universal Joint Movement

U-joint, eller universalledd, som beveger seg for mye, eller ikke roterer i det hele tatt kan indikere en drivaksel problem. Å inspisere U-joint, sett på parkeringsbremsen og flytte bilen i fri. Flytt åk av U-joint frem og tilbake for å sjekke for fleksibilitet. Hvis det er overflødig bevegelse i alle retninger, er U-joint ustabil og kan negativt påvirke drivakselen. Også, kan synlig rust på bærende cap selene rundt U-joint indikere en drivaksel problem.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65981.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer