Problemer med en Torsion Bar

Det er tre hovedtyper av våren suspensjoner: spiral våren, blad våren og torsion våren. Torsjonsfjærteknikk suspensjoner (må ikke forveksles med Torsjonsakselen aksler) er et stort avgang i design fra spoler og blader, og utnytte en sekskantet eller åttekantet bar koblet til chassiset på den ene enden og bilens nedre kontroll arm på den andre. Når hjulet beveger seg, vrir den torsion bar langs midtaksen i stedet for å bøye som en spiral eller blad. Denne kompakte designet for enkel ride høydejustering og erstatning, men skaper også en rekke unike problemer. Progresjon

Mange coil og bladfjærer er progressive i naturen, noe som betyr at de får stivere som de komprimere. Progressivitet gjør våren til å absorbere små humper og ujevnheter for kjørekomfort på flat mark, men er fortsatt i stand til effektivt å kontrollere krengning i svinger. Ikke alle torsjonsstag er helt lineær, men selv torsjonsstag designet for noen mengde progresjon tilbyr ikke nesten omfanget av våren rate endringen som en spiral av blad fjæring. Dette er den primære grunnen til at torsjonsstag er ikke så vanlig som andre typer.
Kontroll Arm Stress

spy suspensjonen å heve bilen kan sette overflødig stress på nedre kontroll arm og kontroll arm foringer. Senking av bilen overdrevet kan skade den øvre kontroll arm, men dette er ganske sjelden siden dekket vil vanligvis nederst i hjulet godt før skade oppstår.

Camber Endringer

Camber er dekkets innover eller utover tilt fra den vertikale aksen. En svak helling innover (referert til som negativ camber) kan bidra til bedre stabilitet i svinger og øke håndtering grenser, men vil redusere stabilitet under bremsing og drastisk øke slitasje på den indre kanten av dekket. Utover lean (positiv camber) vil ødelegge både håndtering og bremsing og øke ytterkanten dekkslitasje. En torsjonsstangfjæring får lineært negativ camber (innover tilt) når den senkes og positiv camber når reist.
Spring Pre-Load

spy torsjonsstangfjæring å heve kjøretøy vil sette en pre-load på våren, noe som betyr at torsjonsfjæren vil vri et par grader for hver tomme av endring i kjørehøyde. Torsjonsfjæren vil bare vri, men så langt til den når sin grense, så hver grad av pre-load vri representerer noe tap av oppover fjæringsvei. I tillegg vil selv ikke-progressive torsjonsfjærer få litt stivere i nærheten av sine grenser når under pre-load; heve din lastebil fem inches ved å spy torsjonsstag vil nesten uunngåelig resultere i en rock-hard tur med svært lite suspensjon compliance eller off- Veien dyktighet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65635.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer