Tegn og symptomer på en mislykket Ignition Control Module

The tenning kontroll modul ("ICM" for kort) er en datamaskin som ganger når man skal sende strøm til tennplugger av en motor. Det er en viktig del av moderne motorkonstruksjoner. Når det fungerer, går motoren veldig greit. Når det mislykkes, starter motoren blir fort vanskelig eller umulig. Drift Varierer Med Temperatur

Fordi mye av tenningen kontroll modul funksjon avhenger av strømgjennomgang, når modulen svikter, er mer oppdatert ofte nødvendig for å gi den nødvendige gnisten til motoren. Som motstand er omvendt proporsjonal med strøm i en krets (jo større blir motstanden, jo lavere strømgjennomgang) og motstand varierer med temperaturen, vil modulen operere bedre på varme dager enn på kalde seg.
Partiell avfyring av tennspoler

Når modulen svikter, kan det være på grunn av korrosjon på en eller flere av de tennspoler. Denne korrosjon kan bli ujevn, noe som øker avstanden mellom en spole mer enn den andre. Hvis dette skjer, kan modulen ikke har en høy nok spenning passerer gjennom den til å bygge bro mellom seg selv og en av spolene, og hindrer den fra avfyring. De andre spoler kan fyre som normalt, men forårsaker delvis tenning.
Vanskelig eller umulig å starte motoren

Når tennpluggene slites ut, begynner de å korrodere og dette øker gapet mellom pluggene og tennspoler. Mer spenning er nødvendig for å bygge bro over dette gap som i sin tur fører til tenning kontrollmodulen å varme opp på grunn av indre motstand. Dersom denne varme overskrider modulen maksimale driftstemperatur, begynner isolasjon i sine kretser for å bryte ned og forårsake kortslutninger. Dette kan forårsake en midlertidig svikt før fullstendig fiasko.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65609.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer