Problemer med Ford Motor Idling

Alle motorer på ett eller annet tidspunkt vil ha idle problemer, Ford motorer kan ha idle snublestein, overspenning og stall-outs, uansett hva merke og år. Motorer skal kjøre glatt og jevnt når på tomgang, aldri variert i rpm eller døende. Slike symptomer må sjekkes ut, bestemme hvilke kjøretøy komponenter kan være feil gjennom en prosess med eliminering. Noen åpenbare gjerningsmannen av grov tomgangskjøring bør sjekkes ut før andre systemer. Den gjennomsnittlige kjøretøyets eier kan finne og reparere slike problemer ved å vite hva kretser og komponenter kontrollere inaktiv kvalitet. PCV Valve

Sjekk den positive veivhusventilasjon (PCV) ventil på bilen din. På kjøretøy som er utstyrt med den, vil den bli plassert på toppen av ventildekselet. PCV ventilen ligner en liten tube som festes til en slange. Røret-lignende ventil har en liten sjekk-ball inne som åpner og stenger inntaket manifold vakuum. Fjern ventilen og spray forgasser innsiden av det og rist den kraftig. Når du hører "klaprende" støy på ballen, plugge den tilbake i slangen og koble den til ventil dekke åpningen. Sjekk vakuum linjen på begge sider for å sørge for at de har stramme passer, uten lekkasjer.
EGR Valve

Finn eksosen avkastning (EGR) ventilen på kjøretøy. Det ser ut som en membran omtrent på størrelse med en knyttneve, og vil bli plassert ved siden av spjeldhus, koblet til PCV ventilen. EGR ventil skal være stengt når motoren går på tomgang, men hvis det holder, vil det føre til en ujevn tomgang og forverre gass kjørelengde. EGR ventil overvåker strømmen av avgasser til inntak manifold og bør gradvis varmes opp under normal drift av motoren. Hvis EGR ventilen blir for varmt å ta på rett etter oppstart av motoren, betyr det at den har fast i åpen posisjon. Erstatte EGR-ventilen.
Injektorer

Bruk et ohm meter for å sjekke dine injektorer (med motoren i gang), ved å fjerne ledningen fra injektor. To ankere sitte inne i kontakten. Sett måleren for ohm innstillingen. Trykk den røde måleren føre til en kontakt og den sorte ledningen til den andre spiss. Den ohm motstand nummeret må være omtrent den samme for alle injektorer. Hvis noen injektor lesing viser en høyere eller lavere enn gjennomsnittlig antall, vil årsaken være en defekt injektor, noe som vil føre til en grov tomgang. En null lesing vil indikere en kortsluttet injektor, og må skiftes ut. Du kan også bruke et stetoskop eller en lang håndteres skrutrekker til å plassere på injektoren hodet. Du bør være i stand til å høre en klikkelyd, som forteller deg at injektoren er "pulserende". Ingen klikkelyd indikerer en død injektor.
Forgasser utstyrte biler

Undersøk choke innstillingen på et kjøretøy utstyrt med en choke justeringsknappens eller mekanisme. Pass på at choken fungerer ved å åpne sakte under normal motor warm-up. En choke som ikke klarer å åpne eller stikker stengt under varme motoren i gang vil føre til en konstant feiltenning og grov tomgang. En choke fast i åpen stilling vil ikke tillate en motor for å varme opp ordentlig.
Trouble Codes

Hook opp en bærbar feilkodenummeret verktøy for din Ford lage og modell. Se etter eventuelle feilkoder som vises mens motoren går på tomgang. Skriv ned eventuelle kodenummer og slå det opp i en problemfri kode håndboken. De fleste ganger, kan kodenumrene finne den nøyaktige systemsvikt eller savner i motoren.
Plugger og poeng

Noen eldre biler har tenning poeng i distributøren. Poeng må settes til riktig gap eller dvele vinkel. Ved å hekte en dvele meter opp til motoren, kan du finne ut om dvele innstillingen faller innenfor produsentens spesifikasjoner. For eksempel, hvis oppholdstiden krever 30 grader, vil en hvilken som helst nummer pluss eller minus 10 grader indikerer et gap problem med punktene. Du kan også sjekke det punktet gap med en bladsøker å bestemme tykkelsen mellom punktet kontakter.

Ved å fjerne tennplugg ledninger på pluggen tilkobling og bruk av isolerte plugg ledning tang, kan du avgjøre om en sylinder har en feiltenning tilstand. Når du fjerner en wire, og motoren rpm endres ikke, det betyr at sylinderen har ingen gnist å skyte den. Sjekk pluggen ledningen ved å erstatte den med en annen god en. Sjekk alle tennplugger for dårlige eller brent elektroder. Bytt dem etter behov.

Sjekk rotoren og lue for å brenne kontakter eller overdreven slitasje.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65527.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer