Slik feilsøker Air Conditioning på en 1993 Honda Civic

Feilsøking av air condition-systemet i 1993 Honda Civic krever bruk av et sett med air condition målere designet for systemer som inneholder R-12 (freon) kjølemiddelet. Mens R-12 kjølemiddel er dyrt og føderal lov krever disse systemene vedlikeholdes og repareres av sertifiserte profesjonelle teknikere, feilsøking og reparasjon kan fortsatt gjøres ved hjemmet mekaniker for å holde reparasjonskostnader ned. De fleste hjem mekanikk kan fullføre diagnose i omtrent en time. Du trenger
R-12 A /C måler satt
Høytrykkside adapter
Vis flere instruksjoner
en

lukker du begge ventilene på foran måleren sett ved å slå sine knotter klokken til de stopper. Heng måleren satt fra panseret låsen på undersiden av panseret.
2

Skru høytrykks-side slangeadapter til høyt trykk montering på A /C-linjen ligger på forsiden av motorrommet. Det er to linjer og beslag, høytrykks-montering er den minste av de to beslagene. Skru høytrykksslangen (rød slange) fra måleren satt på adapteren.
3

Skru lavtrykksslange fra måleren satt på de resterende montering på forsiden av motorrommet. Lå slangene på en slik måte som for å hindre dem fra å bli viklet inn i de bevegelige deler av motoren. Start motoren og sette A /C på maks kjøling og medium viftehastighet.
4

Vent til motoren gå i noen minutter så les presset angitt på målerne. Normale press for en R-12 systemet er mellom 30 og 35 PSI på lavtrykksiden og 250-300 PSI på høytrykks-side når kompressoren går. Dersom høytrykkssiden er over 300 psi, er ekspansjonsventilen defekt. Hvis begge presset er lav, legger kjølemediet. Hvis begge presset er like, erstatte kompressoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65405.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer