Slik feilsøker en bil som er vanskelig å kjøre på våte veier

Våte veiforhold presentere en driver med unike utfordringer. Synlighet er vanligvis redusert, mens bremselengden øker. Et kjøretøy som håndterer markant annerledes i vått vær kan ha oppstått mekaniske problemer, noe som ikke bør oversees. En velfungerende kjøretøy bør håndtere nesten like godt i våte forhold som det gjør i tørre forhold. Hvis en normalt veloppdragne bilen svinger inn i en "håndfull" på våte veier, er det på tide å undersøke bilen for å finne ut hvorfor. Instruksjoner
en

Sjekk tilstanden på dekkene dine. Et dekk som er slitt eller skadet vil tendere til å hydroplane på våte veier. Når vannplaning seg, bygges et ark av vann mellom dekket og veibanen, fordi den er slitt ikke kan eliminere vannet raskt nok. Kontroller lufttrykket i dekkene. Et dekk som er feil oppblåst vil tendere til å gli rundt på våte veier.
2

Inspiser kjøretøy støtdempere. Slitte støtdempere vil tillate bilen å bevege seg mer. Et kjøretøy med slitte støtdempere vil ikke følge konturene av veien på riktig måte, og vil ha en ustø, bouncy føler mens du kjører.
3

Inspiser kjøretøy bremser. Bremser som er klissete, eller har en tendens til å ta tak, kan gjøre vått vær kjøring vanskelig, fordi deres feil naturen dukker opp lett når dekkene er i en redusert trekkraft miljø, for eksempel en våt vei.
4

finne ut om det er en overdreven bruk av spill i styresystemet. Dette bør gjøres av en mekaniker. Overdreven slitasje i styresystemet vil være overdrevet i ugunstige kjøreforhold.
5

Finn ut om biler front end justering er innenfor fabrikkens spesifikasjoner. Hvis justeringen er av, vil bilen har en tendens til å vandre eller dra til den ene siden mens du kjører.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65372.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer