Hvordan kan jeg vite om det er et dødt batteri eller dynamo?

Du har vært ute og handlet, hoppe deg i bilen og vri om nøkkelen, og ingenting skjer. Det kan være fordi du forlot frontlysene på, noe som tappet batteriet, eller det kan bety et problem med ladesystemet. Når det fungerer riktig, gir bilens dynamo en jevn flyt av strøm for å lade batteriet når motoren er i gang. Uten denne avgiften, tømmer batteriet raskt, selv når bilen er i bruk. Reparere dynamoen og batteriet er ikke vanskelig jobb, men først må du vite hvilke av dem å gjøre. Du trenger
Startkabler
Voltmeter
Vis flere instruksjoner
en

Vri tenningsnøkkelen. Hvis det er noen strøm som er igjen på batteriet, bør varsellampene på dashbordet lyser. Hvis dynamoen lys, som er noen ganger identifisert som "Charge", kommer ikke på, dynamo sannsynligvis ikke fungerer.
2

Åpne panseret og se etter en løs eller ødelagt dynamo beltet. Den er koblet rundt motorblokken og generatoren, og er også koblet til en vifte i noen modeller. Hvis du kan løfte den mer enn ca 1/4 tommers fra noen av trinser med fingeren, er det sannsynligvis for løs også slå dynamo og må strammes eller byttes.
3

Lad batteriet, eller koble bilen opp til en annen bil med startkabler, og starte bilen. Hvis dynamoen lyset ikke slukker, så ladesystemet trenger service.
4

Stopp motoren, skru på frontlysene, deretter starte bilen. Hvis de dim betydelig, er det en annen indikasjon på et problem lading. Hvis lampene får lysere når du rev ​​motoren, kan dynamoen være delvis forsyne batteriet med strøm. Hvis det ikke er noen endring i frontlys intensitet når du starter bilen eller rev motoren, er dynamoen fungerer normalt.
5

Sett et voltmeter for å lese DC volt og koble ledningene til batteripolene mens motoren er i gang. Den bør leses ca 14 volt. Hvis det står mindre enn 12 volt, er dynamoen ikke leverer kostnad. Hvis telleverksavlesning 14 volt, men fall til under 13 volt når du slår på ovnen, bakvinduet defogger, lys og radio på samme tid, kan det være bare levere en delvis kostnad.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65363.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer